Home » Administratie » Puiul de leu născut în captivitate la Zoo Bârlad își așteaptă admiratorii. Unde poate fi vizitat de public micuțul Paraschiv, crescut în biroul administratorului!

Puiul de leu născut în captivitate la Zoo Bârlad își așteaptă admiratorii. Unde poate fi vizitat de public micuțul Paraschiv, crescut în biroul administratorului!

King Paraschiv, leuțul salvat de la moarte anul trecut, în octombrie, de către administratorul parcului zoo, ing. Adrian Cărăbăț, după ce mama puiului de leu l-a abandonat, începe încet-încet să-și intre în drepturi.

Leuțul de cinci luni și jumătate se simte bine, nu doar în biroul administratorului, unde a fost crescut, dar și în țarcul amenajat special pentru el, din Grădina Zoo. De câteva zile, leuțul pufos și zglobiu este scos câteva ore pe zi și încearcă să se adapteze la mediul exterior. Nu pare a fi deranjat de vizitatori. Atât cei mici cât și cei mari sunt încântați de leu și de răgetul în formare al acestuia, care seamănă mai mult cu un mârâit de motan.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=k1ZPpiCM3yw&w=560&h=315]

Țarcul lui Paraschiv este alăturat celui al părinților săi, dar leuțul „împarte” teritoriul său cu un alt leuț, de pluș ce-i drept, alături de care nu se simte chiar singur. Mai zburdă pe alee, mai fuge după vrăbii, se mai joacă în iarbă și se odihnește buștenii din țarc. Incontestabil, este atracția Grădinii Zoo din Bârlad, fiind deseori fotografiat și chiar filmat. Nimic nou pentru el, pentru că este deja vedetă națională de trei luni! (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor