Home » Sport » Următoarea etapă a „Interligii Naționale”, tot la Bârlad

Următoarea etapă a „Interligii Naționale”, tot la Bârlad

Organizarea competiției sportive de fotbal „Național Junior Cup FRF – Interliga Națională”, care a avut loc duminică la Bârlad, în colaborare cu ACS Atletic Club Bârlad, Primăria și Consiliul Local Bârlad, a fost national junior cup18un succes. Cei peste 150 de copii, categorii de vârstă 2006, 2007, 2008 și 2009, de la cluburile Atletic Bârlad, Didi Junior Iași, Aerostar Bacău și LPS Vaslui au oferit spectacolul promis. Federația Română de Fotbal a fost încântată de baza sportivă și condițiile de joc, motiv pentru care următoarea etapă a Interligii va avea loc tot la Bârlad.

victor cozma1

Victor Cozma

„Este pentru prima dată când se organizează în Bârlad această Interliga și s-ar părea că impresia lăsată de competiție a fost bună, ne-am atins obiectivul de organizatori. Toți participanții au fost mulțumiți, atât copiii cât și părinții, iar acesta este cel mai important aspect al competiției. Proiectul fiind unul pilot nu pune mare preț pe rezultate jocurilor, care au mai puțină importantă în această ediție. Ideea este de a aduna cât mai mulți părinti și copii care fac sport, respectiv fotbal. Din păcate noi antrenorii, părintii, mai punem și presiunea rezultatelor pe copii, dar scorurile partidelor sunt orientative. Probabil de la anul, când proiectul va deveni de sine stătător la nivel național se vor contabiliza rezultatele și se vor face clasamente. Din punctul meu de vedere, care am purtat discuții în acest sens cu reprezentanții FRF și AJF Vaslui, interesul nostru principal este ca acești copii să facă mișcare, să joace fotbal.”, a declarat pentru Est News Victor Cozma, președintele Atletic Bârlad.

La Bârlad a fost prezentă și Asociația Județeană de Fotbal Vaslui prin vicepreședintele Constantin Petrea, care s-a declarat încântat de organizarea evenimentului: “ Este o reușită din toate punctele de vedere și sperăm că odată cu premierea pe care o vor face cei din cadrul FRF, va fi lume multă la stadion și vom avea parte și de o vreme bună, cum am avut la Bârlad. Vreau să felicit arbitrii care s-au achitat exemplar de sarcini și organizatorii acestei a șasea ediții, în mod special clubul Atletic Bârlad în frunte cu Viorel petrea constantinOasenegre și Victor Cozma. Este o desfășurare a activității care cuprinde majoritatea copiilor, atât la cluburi private cât și la cluburi de stat. Din punctul meu de vedere ca șef de catedra și posesor de licență UEFA, consider că este o inițiativă destul de bună, pentru că putem vedea potențialul la fiecare categorie de vârstă. A șaptea ediție se va organiza tot la Bârlad, iar apoi se vor organiza alte două ediții, la Botoșani și la Vaslui, din două în două săptămâni. Este posibil ca formatul acesta să sufere o modificare și să participe și o formație din Piatra Neamț. Țin să felicit în mod special grupa 2006 de la LPS Vaslui, pe care o antrenez, sunt copii de perspectivă, care au jucat foarte bine și sperăm că doi, trei, patru dintre ei să ajungă la anumite academii de fotbal din țară”, a declarat pentru Est News Constantin Petrea, vicepreședinte AJF Vaslui.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: