Home » Social » Zeci de deținători de mașini, ținuți cu ochii în soare ore întregi la coadă la RAR din cauza blocării sistemului

Zeci de deținători de mașini, ținuți cu ochii în soare ore întregi la coadă la RAR din cauza blocării sistemului

Zeci de deținători de mașini au fost ținuți cu ochii în soare ore întregi la coadă la Registru Auto din cauza blocării sistemului de comunicații, o parte dintre cei care aveau făcute planificări electronice cu mult timp înainte plecând acasă.

Sistemul de comunicații al Registrului Auto Român s-a blocat, luni, în toată Moldova, încă de la începerea programului, astfel încât nicio mașină planificată electronic pe site-ul instituției nu a putut fi verificată pe stand în vederea omologării. Întrebați de către clienții aflați la rând de mai multe ore dacă mai au de așteptat, angajații Registrului Auto nu au putut oferi un răspuns cu privire la durata remedierii problemei existente, o parte dintre deținătorii de mașini fiind sfătuiți să revină în altă zi.

Este o defecțiune la sistemul de comunicații pe toată Moldova, o problemă la care nu putem ști răspunsul. Se poate rezolva în 15 minute, într-o oră, în două, nu știm exact. Bucureștiul nu are soluții în momentul de față deși s-a încercat și o variantă cu un server de rezervă. Am discutat cu fiecare client în parte și le-am spus că, dacă nu au urgențe, să revină în altă zi. Noi spunem că îi vom rezolva pe clienți astăzi (n.r.-luni), dar nu vom mai putea respecta planificările”, a declarat șeful Reprezentanței Vaslui a RAR, Florinel Donosă.

Abia după patru ore de așteptare, cei aflați la rând au început să fie introduși cu mașinile pe stand pentru verificări în vederea omologării, odată cu deblocarea sistemului. Șefii RAR Vaslui au afirmat că, până la terminarea programului, toți cei care au mai rămas la rând au fost rezolvați, restul fiind reprogramați, înainte de a pleca, în alte zile din cursul acestei săptămâni. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor