Home » Administratie » Vasluiul sub lupă – Municipiul Vaslui, invadat de ciori! O fi de la campania electorală?

Vasluiul sub lupă – Municipiul Vaslui, invadat de ciori! O fi de la campania electorală?

de Marian MOCANU

Cuiburile de ciori se înmulțesc chiar în apropierea sediului Primăriei Vaslui, fără a fi deranjate de nimeni. În ultimul timp, orașul aciori (1)-2 devenit un fel de rai a negrelor înaripate, iar acestea prosperă ajungând la o „populație” ce concură, ca număr, cu cel al locuitorilor.

ciori (1)-1Cu toate că vasluienii sunt deranjați nu atât de zgomot, cât de dejecțiile care le aterizează pe haine, mașini, sau pe rufelele puse la uscat, gospodarii orașului le tratează cu indiferență. Teoretic, în zonele locuite, împușcarea sau plasarea de momeli otrăvite în vederea reducerii numărului ciorilor, nu sunt posibile. În schimb, distrugerea cuiburilor, chiar dacă nu ar avea foarte mare eficiență, ar fi o soluție … nepericuloasă.

Doar dacă cineva nu are alte planuri. Fiind campanie electorală și fiind județul tuturor posibilităților, n-ar fi de mirare să ne trezim că și ciorile au drept de vot. Nu de alta, dar dacă fac vreo pasiune nebună pentru un partid nepotrivit, 400 de ani, cât trăiește o cioară, nu mai scăpăm de blestem. Unii dintre noi nu mai au răbdare nici măcar după 25 de ani…

About Tehno Redactor