Home » Sanatate » Spitalul Bârlad, anchetat din nou de autorități!

Spitalul Bârlad, anchetat din nou de autorități!

de Ionuț PREDA și Răzvan CĂLIN

DSP Vaslui și Colegiul Medicilor fac cercetări în cazul sesizat de cotidianul Est News, când un bătrân de 72 de ani a fost lăsat să aștepte 17 ore pe holurile spitalului bârlădean până ce a fost internat.

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui și Colegiul Medicilor au declanșat anchete la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad după ce familia unui bătrân de 72 de ani – Năstase Apostu, din comuna Blăgești – a reclamat faptul că acesta din urmă a fost lăsat să aștepte 17 ore pe holurile unității medicale bârlădene pentru a fi internat. Cazul a fost prezentat pe larg într-una din edițiile anterioare ale cotidianului nostru și a stârnit un val de indignare în rândul opiniei publice.

Supărați pe această situație, oamenii au depus o plângere și la DSP Vaslui în care acuză o parte din personalul de la spitalul bârlădean de neglijență și comportament neadecvat statului de cadru medical. Rudele bătrânului susțin că acesta a stat peste 17 ore pe holurile spitalului, după ce fusese adus cu ambulanța de la domiciliul său din Blăgești, pentru a fi internat.

„În reclamația depusă, rudele pacientului susțin că respectivul caz nu a fost tratat ca o urgență medicală și că bărbatul a fost ținut foarte mult, în condiții inumane, până s-a luat decizia internării. Totodată, ne sunt sesizate și condițiile total improprii de la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU), care, în prezent, este în reorganizare. Noi am înaintat plângerea și la Colegiul Medicilor, care ne-au precizat că o vor lua în discuție, urmând să primim și de la acest for un punct de vedere”, a declarat directorul DSP Vaslui, Mihaela Vlada.

Reprezentanții Spitalului de urgență Bârlad susțin că, din punct de vedere administrativ, au fost respectate toate procedurile legale, iar cazul bătrânului de 72 de ani nu a reprezentat o urgență pentru a fi internat.

„Pacientul a fost adus cu ambulanța la spital, la ora 16, cu dureri articulare și, în urma consultului făcut de către medicul de la CPU, s-a constatat că nu este o urgență medicală pentru a fi internat. Totuși, având în vedere că bărbatul nu era însoțit și provenea și din mediul rural, s-a decis să fie ținut sub observație într-un salon special pentru astfel de cazuri, fiind așteptată o rudă de-a pacientului. Abia a doua zi dimineață a venit soția sa și, la insistențele femeii, i s-a pus diagnosticul de „observație gută” pentru a fi internat, deși nu îndeplinea criteriile medicale. De altfel, în urma analizelor amănunțite făcute ulterior, acel diagnostic nu s-a confirmat”, afirmă Adrian Gheorghiu, purtătorul de cuvânt al spitalului bârlădean.

Unitatea medicală bârlădeană a desfășurat, în regim de urgență, propria anchetă internă, în urma căreia nu s-ar fi găsit nereguli. „În urma anchetei administrative, nu s-a constatat vreo neregulă de încălcare a protocolului în astfel de cazuri. Răspunsul a fost comunicat și aparținătorilor pacientului care, probabil, i-a nemulțumit. În ceea ce privește partea medicală, familia poate merge pe altă cale”, a mai precizat Gheorghiu.

Rudele bătrânului de 72 de ani au depus o plângere și la Prefectura Vaslui, care însă a fost direcționată către DSP.

About Razvan Calin

3 comments

  1. Mizerie ,nepasare fata de bolnavi ,un CPU neperformant unde poti muri asteptand la usa si unde anumite asistente fac trierea urgentelor,angajari doar a unor mebrii ai familiei ,pe pile si relatii,totul patronat de clica locala a PSD.Ai banuti sa imparti de la intrarea in spital ,speri sa nu iesi in cosciug.Stima pentru cadrele medicale si medicii care isi fac inca corect meseria.Incet dar sigur spitalul va deveni o ruina pentru ca se vrea distrugerea si discreditarea acestuia.Aici DNA ar avea mult de treaba.

  2. Dragilor totul este regizat ! e ste campanie electorala iar lefter si Bogdan sarbu candizeaza!! iar directoare de ingriiri este protejata!

  3. Sunt cine vreau sa fiu

    Ma, voi ati luat-o razna. Nu vedeti ca tipul are o problema?! Dupa cum a vrut sa se stie in mediul on line, tasu are guta si este suspect de schizofrenie ? Poi una se face de la prea multa carne, taticule si cealalta de la alcool sau…. se mosteneste. Tipul spune ca lucreaza la gaz sau ceva de genul, poi se arde rau de tot cu vocabularul pe care il are….nu ar fi surprinzator sa i se ceara o examinare psihiatrica….Oare prietena are ? probabil hormonii….Cred ca ar trebui sesizati si patronii la care lucreaza de butoneala pe care o tot face din timpul de lucru pe care il platesc aia…. Contribuabil la noi in tara, sau pe la aia? Si tasu a fost miner parca. Poi n-ar fi rau sa ne spuna daca a fost in iunie 1990 prin Bucuresti cu mineriada de ne-au macelarit prietenii si rudele….Eu cred ca sunt speriati sa n-o merleasca tasu…ca adio pensie de peste 2000 lei. Si n-ar fi rau sa mai invete ceva gramatica ca tot face observatii pe la altii. Poate vede si el cum se scrie un verb la indicativ timp perfect compus sau unul la conditional optativ….ca de este contribuabil roman. Si ai grija cu vocabularul mai taran parvenit prin orasele Europei. Nu de alta dar imi faci genul de rusine. La ce rahat iese pe gura imi inchipui ce hazna este in inima ta mai ciubota !
    Hai sa-i spun eu ce-am patit la urgente….Stateam pe hol si asteptam …si cu mine care sunt asigurat stateau si multi, dar foarte multi care nu erau asigurati ( probabil n-au platit in viata lor nimic la sanatate, dar pretentii au) si multi veniti de la tara…si cu ambulanta…poi de, considerau ca este o urgenta sa fii racit si mai acuzi si ceva dureri…Erau necajiti si aveau un vocabular asa ca asta… ca de, nu-i examineaza mai repede, trece timpul si nu mai gasesc pe nimeni in piata cu rasaduri si pomi fructiferi ….Medic de familie nu aveau, cu ambulanta erau carati la oras si li se mai facea si set de analize, axaminari medicale si tot tacamul ca doar suntem egali…..Si acum intrebare intrebatoare : Cine-i vinovat oare, medicul sau ….pacientul?

%d blogeri au apreciat: