Home » Sport » Statut nou la AJF Vaslui

Statut nou la AJF Vaslui

Sâmbătă, 19 martie, Asociația Județeană de Fotbal Vaslui a adoptat un nou statut. Adunarea Generală cu membrii afiliați a avut loc în sala de conferințe a Centrului de Afaceri Vaslui. S-au dezbătut mai multe probleme cu care se confruntă fotbalul vasluian într-o ședință extraordinară, la care au fost prezenți conducătorii echipelor de fotbal la nivel județean. Noul statut adoptat este cel stabilit la nivelul Federației Române de Fotbal pentru AJF-urile din țară.

Statutul s-a aliniat într-o formă mai actuală, s-a raliat cu cel al Federației Române de Fotbal. Am preluat recomandările Federației, cu singura modificare făcută în ce privește vârsta limită a președintelui. Echipele au dorit să fie coborâtă de la 70 la maxim 65 de ani. Președintele AJF poate avea maxim trei mandate, până acum neexistând o limită în acest sens. O altă schimbare semnificativă constă în faptul că echipele au dorit ca președintele și vicepreședintele să nu mai facă parte din vreun club. Înainte erau aleși din membrii afiliați, dar odată cu noile alegeri acest lucru nu va mai fi posibil, pentru a fi clară imparțialitatea lor. S-a reorganizat și situația comisiilor disciplinare, avem Comisia de Disciplină care ia hotărâri, ele pot fi contestate la Comisia de Apel, iar apoi merg la Federație, prin Comisia de Recurs care este ultima cale de atac. Înainte aveam trei comisii la Vaslui și nu puteam trimite mai departe la FRF pentru ca acolo Comitetul Executiv nu avea atribuții de comisie jurisdicțională. Noul statut va fi trimis la Federația Română de Fotbal pentru aprobare, iar după ce va avea viza de legalitate va fi depus la judecătorie”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, președinte AJF Vaslui. (George PROCA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Un oficial al roș-albilor îl înfruntă pe Ionuț Negoiță: „E sfidător pentru istoria lui Dinamo” | EXCLUSIV ProSport Live

Gabriel Răduță (52 de ani), șeful centrului de copii ...

Care este de fapt adevărul în privința Mondialului de handbal tineret din România? De la „demersurile noastre către IHF au rămas fără răspuns” la „este imposibil să se joace la data programată”

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat ieri, ...

Astăzi pariem și pe darts » Pont pregătit în cota 1.85 la turneul „Icons of Darts Live League!”

Astăzi pe lângă Biletul Zilei cu ajutorul căruia țintim ...