Home » Administratie » Vasluiul sub lupă – Parcarea pe trotuar a vehiculelor, restricționată de polițiștii locali

Vasluiul sub lupă – Parcarea pe trotuar a vehiculelor, restricționată de polițiștii locali

de Marian MOCANU

Că proprietarii de mașini din municipiul Vaslui își parchează bolizii pe unde apucă, în special în centrul orașului, nu mai este de mult o noutate. Așa cum nu este o noutate

IF

IF

nici faptul că, de multe ori, trecătorii sunt obligați să ocolească pe carosabil vehiculele parcate pe trotuar.

Poliția Locală a decis să ia măsuri, astfel că a amplasat, pe marginea trotuarelor, „conuri” rutiere, pentru a interzice parcarea pe trotuar. „Am primit mai multe sesizări în acest sens, astfel că am decis să luăm măsuri pentru a reda trotuarele pietonilor. Am început cu zonele cele mai aglomerate, cele din centrul orașului, urmând să extindem această practică la nivelul municipiului. Șoferii care, în ciuda semnalizării vor continua să parcheze pe trotuare, vor fi amendați contravențional, conform legii”, ne-a declarat Sorin Catană, comandantul Poliției Locale Vaslui.

Toate bune și frumoase, însă, chiar peste drum de zona astfel semnalizată, la nici 20 de metri distanță, în fața Arhivelor Statului, erau parcate pe trotuar, nu una, ci două mașini particulare, chiar pe colțul aleii ce duce în curtea din spate a Inspectoratului de Poliție a Județului Vaslui. Ce vreți, năravul vechi e greu de dezvățat!

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: