Home » Justitie » Alba-neagra cu arestul fostului șef al Biroului Rutier Vaslui și al „partenerului” său Mihai Axente!

Alba-neagra cu arestul fostului șef al Biroului Rutier Vaslui și al „partenerului” său Mihai Axente!

Tribunalul Vaslui a decis, din nou, înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cel la domiciliu pentru fostul șef al Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, dar și pentru cel căruia i-ar fi oferit drept mită diverse produse, comisarul-șef Mihai Axente din cadrul IGPR. Însă, cei doi nu trebuie să se bucure prea devreme pentru că decizia finală aparține tot Curții de Apel Iași, care a mai întors astfel de hotărâri ale instanței vasluiene în cazul celor doi ofițeri.

Comisarul-șef Iulian Muneanu ar putea să scape de arestul preventiv din beciurile instituției al cărui Birou Rutier l-a condus mai mulți ani. Magistrații Tribunalului Vaslui au decis ca Munteanu și „partenerul” său aflat în aceeași situație, comisarul-șef Mihai Axente, să meargă în arest la domiciliu. Însă, decizia finală va fi dată de Curtea de Apel Iași, dacă procurorii DNA vor face contestație, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată în astfel de cazuri. Din păcate pentru cei doi, magistrații ieșeni nu par a fi atât de indulgenți, având în vedere că aceștia din urmă au mai întors astfel de decizii ale Tribunalului Vaslui în cazul celor doi polițiști. O ultimă hotărâre în acest sens a fost luată nu mai departe de ziua de vineri, 8 aprilie, când Curtea de Apel Iași nu a fost de acord cu magistrații vasluieni, de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu pentru comisarul-șef Mihai Axente. Acesta făcuse o cerere de înlocuire a măsurii preventive din motive de sănătate. O situație identică s-a înregistrat și în cazul lui Iulian Munteanu, în luna ianuarie, când bucuria acestuia că va scăpa de arest preventiv a durat doar câteva zile.

Aflat în arest preventiv din decembrie 2015, comisarul Iulian Munteanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA în luna martie, pentru comiterea a 32 de fapte de corupție. Fostul șef al Biroului Rutier Vaslui este acuzat că, în perioada 2013-2015, ar fi determinat mai mulți agenți de poliție din subordinea sa, cercetați în aceeași cauză, să aplice sancțiuni mai blânde decât s-ar fi impus, mergând de la reducerea cuantumului amenzii până la înlocuirea cu avertisment, ori chiar să evite aplicarea vreunei sancțiuni.

Comisarul-șef Mihai Axente, din cadrul Direcției Rutiere a IGPR, arestat preventiv din decembrie 2016, a fost trimis în judecată pentru două infracțiuni de luare de mită în formă continuată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și instigare la abuz în serviciu. Ofițerul bucureștean este acuzat la rândul său că, pe 8 aprilie 2015, a primit de la fostul șef al Biroului Rutier Vaslui, carne de miel și vin de diverse sortimente și un pat confecționat artizanal. Toate aceste bunuri ar fi fost oferite de Iulian Munteanu pentru a nu fi constatate nereguli în activitatea biroului pe care acesta îl conducea și să nu aplice eventuale sancțiuni, în urma unui control desfășurat în perioada 30 martie – 20 aprilie 2015. Totodată, lui Axente i se impută și faptul că l-a determinat pe un polițist din județul Ilfov, trimis în judecată în același dosar, să nu se sesizeze din oficiu cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de port armă și să nu întocmească dosar penal în acel caz. Procurorii DNA au dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui bun mobil ce face obiectul confiscării speciale și aparține lui Mihai Axente.

În același dosar au mai fost trimiși în judecată alți nouă polițiști și zece persoane fizice, majoritatea administratorii unor firme. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: