Home » Administratie » 352 de cărți de identitate eliberate în ziua și preziua alegerilor, la Bârlad

352 de cărți de identitate eliberate în ziua și preziua alegerilor, la Bârlad

Bârlădenii, dar și cetățenii din comunele arondate Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor (SPCLEP) Bârlad, au profitat de programul special de pe 4 și 5 iunie și au intrat în legalitate.

Au fost eliberate 352 de cărți de identitate, din care 160 în ziua de sâmbătă și 192 în ziua alegerilor locale. Mulți au solicitat eliberarea unor noi acte de identitate pentru că cele vechi erau expirate, iar alții pentru că le-au pierdut sau deteriorat. Cei mai mulți au primit cărți de identitate noi în regim de urgență, iar 20 au primit cărți de identitate provizorii. Printre cei care au beneficiat de eliberarea acestor acte de identitate s-au aflat și bârlădeni care își desfășoară activitatea în alte localități și pentru că aveau actele de identitate expirate au profitat de această oportunitate. Cei mai mulți, însă, au venit pentru că au dorit să voteze și au constatat că cărțile de identitate expirate.

„Organizarea a fost destul de bună, nu s-au format cozi pentru că actele au fost eliberate pe rând solicitanților care au fost programați la ore diferite. Nu s-a perceput nicio taxă de urgență, ci doar taxa obișnuită de 12 lei”, ne-a declarat Monica Stoleriu, șefa SPCLEP Bârlad. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: