Home » Justitie » Bătaia dintre clanul Dura și luptătorii MMA se lasă cu arestări. Robert Dura a ajuns după gratii!

Bătaia dintre clanul Dura și luptătorii MMA se lasă cu arestări. Robert Dura a ajuns după gratii!

de Răzvan CĂLIN

El a primit mandat de arestare preventivă, iar ceilalți cinci indivizi reținuți au fost puși sub control judiciar.

În urma acțiunii-mamut de miercuri a forțelor de ordine din Bârlad, șase persoane care au fost implicate în răfuiala dintre clanul de rromi Dura și gruparea luptătorilor MMA, au fost, într-o primă fază, reținute. După cum am mai scris în paginile cotidianului nostru, polițiștii și jandarmii au efectuat o acțiune în urma căreia nu mai puțin de 15 persoane au fost conduse la sediul Poliției Bârlad pentru audieri.

Dintre acestea, șase indivizi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore: Robert Dura (20 de ani), Ionuț Hoțoi (22 de ani), Bogdan Pancu (26 de ani), Robert Călin (26 de ani), Alin Cosma (28 ani) și Marian Albișor (36 de ani). Toți șase au fost prezentați, în cursul zilei de joi, 30 iunie, în fața instanței Judecătoriei Bârlad. Procurorul de caz a solicitat pentru Robert Dura eliberarea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, mai ales că acesta se afla deja sub control judiciar. Cât privește ceilalți șase indivizi, printre care se numără și luptătorul MMA Marian Albișor, procurorul a solicitat instituirea măsurii de control judiciar. Până la închiderea ediției, judecătorii bârlădeni nu terminaseră de deliberat, însă existau șanse foarte mari ca aceștia să-și însușească propunerile procurorului de caz.

După cele 19 percheziții domiciliare efectuate în cursul după-amiezei de miercuri, 29 iunie, au fost ridicate mai multe arme albe: bâte, săbii, cuțite etc. Reamintim că tensiunile dintre cele două tabere au escaladat în cursul nopții de sâmbătă/duminică (24/25 iunie), când o grupare din clanul Dura s-a încăierat cu câțiva luptători MMA într-un bar din zona Stației CFR Bârlad. În urma altercației, la Compartimentul Primire Urgențe de la Spitalul de urgență ”Elena Beldiman” au ajuns Robert Dura, un unchi de al său și Marian Albișor, luptător MMA. Nici unul nu a necesitat internarea, însă Albișor a trebuit să-și pună (din nou) piciorul drept în ghips, având și o plagă înjunghiată în același picior. El a declarat jurnaliștilor de la Est News că Robert Dura l-a atacat din senin cu o sabie și un cuțit, reușind să-l înjunghie cu cuțitul în piciorul drept (plagă înjunghiată de circa cinci centimetri).

Forțele de ordine au declanșat miercuri o acțiune în forță pentru că tensiunile dintre cele două grupări escaladaseră simțitor, spre neliniștea opiniei publice care se temea că Bârladul se va transforma într-un sângeros teatru de război între cele cele două grupări.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: