Home » Invatamant » Andrei Popa, elevul din Vaslui care "dă clasă" la informatică

Andrei Popa, elevul din Vaslui care "dă clasă" la informatică

Andrei Popa, elev de top al Liceului Mihail Kogălniceanu din Vaslui, a adus în România o nouă medalie de argint, pe care a câștigat-o la cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Informatică.

Competiția a avut loc la Nicosia, în Cipru, în perioada 27 iunie-2 iulie. Echipa României, din care a făcut parte și Andrei Popa, s-a întors în țară cu patru medalii, două de aur și două de argint și a reușit să se clasifice pe locul II, după Bulgaria, în topul celor 11 țări participante. Medaliile de aur au fost câștigate de Andrei Costin Constantinescu (Liceul Internațional de Informatică București) și de Costin Andrei Oncescu (Liceul Dinicu Golescu din Câmpulung). După cum spuneam, o medalie de argint a fost luată de Andrei Popa și încă una a fost câștigată de Nakajima Tamio-Vesa (Liceul Pedagogic Nicolae Bolcaș din Beiuș).

Inițiativa organizării Olimpiadei Balcanice de Informatică a aparținut României, care a găzduit la Constanța prima ediție a competiției. De atunci, în România a mai găzduit două ediții ale acestei prestigioase competiții: în 2003 și în 2011. (Bogdan RUSU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: