Home » Administratie » Bârladul, conectat cu nordul județului printr-un drum modern

Bârladul, conectat cu nordul județului printr-un drum modern

A fost aprobată preluarea unui segment de drum județean administrat de Consiliul Local (CL) Dănești, care urmează a fi modernizat de Consiliul Judetean cu fonduri europene. Efectele vor fi importante: Bârladul și comuna Codăești vor fi conectate printr-un drum modern, iar locuitorii mai multor comune se vor putea deplasa pe asfalt.

Sâmbătă, 2 iulie, în cadrul primei ședințe ordinare a CJ Vaslui, consilierii au aprobat retragerea dreptului de administrare a Consiliului Local Dănești asupra unei porțiuni de drum județean. Măsura vine în ideea includerii segmentului de drum într-un proiect de reabilitare a unei legături rutiere, ce va lega sudul județului (municipiul Bârlad) de nordul județului (comuna Codăești) și care va trece prin comunele: Alexandru Vlahuță, Poienești, Laza și Dănești.

Acest traseu rutier este considerat drum stregic. Drumul județean, de 4,9 milometri, aflat între satele Emil Racoviță și Bereasa a fost predat în administrarea CL Dănești, de CJ  printr-o hotărâre, în anul 2011. Acesta urma a fi reabilitat de Primăria Dănești, cu fonduri de la Minsiterul Dezvoltării, printr-un proiect pe Măsura 3.2.2. Finanțarea nu a venit, fapt  pentru care, CJ Vaslui a dispus preluarea drumului în vederea reabilitării lui pe o altă sursă de finanțare, cu fonduri europene. Urmează întocmirea studiilor de  fezabilitate și a proiectului. (Bogdan RUSU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: