Home » Sport » Piloții bârlădeni începători au avut evoluții promițătoare la primul lor concurs

Piloții bârlădeni începători au avut evoluții promițătoare la primul lor concurs

Cercul de Karting de la Clubul Copiilor „Spiru Haret” Bârlad a avut o participare reușită la Concursul interjudețean de Karting – Educație rutieră „Cupa Pietricica”, unde a reușit prin piloții săi mai multe clasări pe primul loc.

Probele concursului au fost îndemânare – individual contracronometru; educație rutieră – pe echipe; viteză – individual contracronometru. Vârsta minimă de participare a copiilor a fost de 5 ani. Pentru bârlădeni au participat cinci piloți la clasa bambini. Răzvan Iftene, Sergiu Gânju și Ștefan Dediu s-au clasat pe locul I atât la proba de viteză, cât și la cea de îndemânare. Denis Grigoraș a reușit clasări pe locul doi la viteză și îndemnare. Alex Stratica s-a clasat pe doi la viteză și pe trei la îndemânare.

Zece cluburi și peste 40 de copii au evoluat în parcarea de lângă Sala Sporturilor din Piatra Neamț. Deși organizatorii au dorit inițial un traseu mai mare la proba de viteză, care să includă și o porțiune stradală prin spatele Sălii Sporturilor, au renunțat la idee pentru mai multă siguranță. Evenimentul a fost organizat de Palatul Copiilor Piatra-Neamț și a fost finanțat de Primăria Piatra-Neamț la inițiativa Clubul Copiilor din orașul Bicaz (filială a Palatului Copiilor din Piatra-Neamț). Evenimentul a fost o ocazie bună de a promova karting-ul în Piatra Neamț, oraș în care încă nu există club de karting. La festivitatea de premiere a competiției aflată la prima ediție a participat și primarul Dragoș Chitic.

Sunt mulțumit de copii, care au avut evoluții promițătoare. Concursul a fost un prilej pentru că aceștia să se familiarizeze cu ideea de competiție înainte de a-i înscrie în campionat”, ne-a declarat Marius Gîmbuță, directorul Clubului Copiilor Bârlad. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: