Home » Sport » Bârlădeanca Aura Blioju, foarte aproape de bronzul balcanic

Bârlădeanca Aura Blioju, foarte aproape de bronzul balcanic

Atleta Aura Blioju, antrenată la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad de profesorul Lucian Bolgar, a avut o evoluție bună la proba de 2.000 metri obstacole, în cadrul Campionatelor Balcanice pentru juniori II. Din păcate, startul prea îndrăzneț de la Krusevac (Serbia) a costat-o, iar aceasta și-a pierdut suflul pe ultima sută de metri pentru a se clasa pe locul patru.

„A fost o cursă curajoasă din partea ei, a ieșit la conducere în prima parte, dar n-a știut să își dozeze efortul cum trebuie. Față de la Pitești, când a evoluat constant atât prima mie cât și cea de-a doua, trecând foarte tare de prima parte, nu a mai reușit să gestioneze cursa. Ca timp este un rezultat bun, în ton cu rezultatele obținute în țară. Dar e puțin dezamăgitor faptul că nu am reușit să ne clasăm pe un loc mai sus N-a fost un concurs cu miză foarte mare dar era bine dacă luam o medalie. Îmi pare rău că a pierdut bronzul pentru că în ultimii două sute de metri sportivele aflate pe locurile doi, trei și patru alergau una lângă alta”, ne-a declarat Lucian Bolgar

Pentru sportiva din Bârlad a fost prima competiție internațională. Aceasta se pregătește împreună cu antrenorul său în Poiana Brașov pentru a participa la Campionatul European, la Tbilisi (Georgia), unde va pleca pe 12 iulie.

Atleta și-a câștigat dreptul de a participa la cele mai importante doua competiții de anul acesta la categoria ei, după ce a cucerit aurul la proba de 2.000 metri obstacole, din cadrul etapei finale a Campionatului Național de juniori II. Bârlădeanca a reușit atunci un timp de 6:53 minute, cu 32 de secunde sub baremul probei, de 7:25. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: