Home » Justitie » Doi minori vasluieni sunt cercetați penal

Doi minori vasluieni sunt cercetați penal

Pe numele a doi minori din municipiul Vaslui au fost întocmite de către polițiști dosare de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

Poliția municipiului Vaslui a fost sesizată pe 4 iulie prin 112 cu privire la faptul că un grup de persoane care se deplasează pe strada Mihail Kogălniceanu au răsturnat în stradă mai mulți suporți metalici pe care se aflau ghivece cu flori ornamentale. Polițiștii vasluieni s-au deplasat la fața locului, iar în urma cercetărilor efectuate a fost identificat un grup de 10 tineri domiciliați în municipiul Vaslui care în noaptea de 4 iulie s-au deplasat pe strada respectivă și s-au îndreptat spre Parcul Copou. În drumul lor, doi dintre aceștia, P. F., de 15 ani și P. C., de 12 ani, au răsturnat trei suporți metalici pe care se aflau ghivece cu flori ornamentale. Unele ghivece au fost distruse, iar pământul și florile împrăștiate pe sol, în stradă. Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 300 lei.

Polițiștii vasluieni atrag atenția că de cele mai multe ori, minorii încălcă legea fie din teribilism, fie din necunoaștere consecințelor unor astfel de fapte. Un număr mare de adolescenți și tineri, aderând la diferite grupuri de delincventă, au devenit, sub influența și presiunile acestora, delincvenți sau chiar infractori. Această trecere de la un comportament normal la unul delincvent s-a realizat treptat, potențat de lipsa de discernământ sau de o anumită notă de teribilism. Din păcate repercursiunile pe care le au în urma săvârșirii unor infracțiuni își vor pune amprenta asupra viitorului lor.  Pentru a ține copilul cât mai departe de un comportament deviant, polițiștii recomandă părinților să comunice cât mai mult cu minorul deoarece acesta trebuie înțeles, iar personalitatea lui respectată. Fiți fermi cu copilul, dar nu agresivi, violența nu rezolvă problemele ci, mai degrabă, le amplifică.

Interesați-vă permanent de modalitatea în care copilul își petrece timpul liber și încercați să-i cunoașteți pe prietenii acestuia. Atunci când observați o schimbare negativă în comportamentul copilului dvs., motivați-l pentru rezolvarea în comun a problemei cu care se confruntă.  Când situația pare a scăpa de sub control, adresați-vă celor care vă pot fi de ajutor (profesori, poliție, organizații neguvernamentale, asociații de tineret), care vă pot sfătui și sprijini în rezolvarea problemelor. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: