Home » Social » Nevăzătorii din Vaslui s-au remarcat la Festivalul „Ion Blăjan”

Nevăzătorii din Vaslui s-au remarcat la Festivalul „Ion Blăjan”

Filiala județului Vaslui a Asociației Nevăzătorilor din România (ANR) a participat pe 29 iunie la faza națională a Festivalului de Muzică Populară și Romanțe „Ion Blăjan”, găzduită de municipiul Râmnicu Vâlcea. Livia Tiron, membră a filialei vasluiene a ANR, a reușit să obțină premiul III la secțiunea Romanțe, cu piesa Doinei Badea, „Poate odată vom trăi din amintiri”.

nevazatori - festival ion blajan1Nevăzătorii din Filiala Vaslui a ANR sunt foarte talentați și sunt înzestrați cu voci bune pe care astfel de concursuri le pot pune în valoare făcându-i remarcați. Anul acesta, filiala noastră a participat pentru prima dată la acest festival cu tradiție, pe scena Teatrului de Stat «Anton Pann» din Râmnicu Vâlcea urcând trei reprezentanți ai filialei Vaslui a ANR – Vasile Aioanei, care a concurat la secțiunea Folclor – interpretare vocală, ca și Andrei Constantin Calancea, iar Livia Tiron a concurat la secțiunea Romanțe. Aceasta a reușit să obțină un binemeritat loc III. Trofeul festivalului a plecat, anul acesta, la Filiala ANR Maramureș, fiind câștigat de o fetiță de opt ani, Eliza Lazăr, complet nevăzătoare. Sperăm ca, la anul, rezultatele să fie mai bune și pentru asta membrii noștri se pregătesc de pe acum”, ne-a declarat Mihăiță Olaru, președintele Filialei Vaslui a ANR.

Festivalul de muzică „Ion Blăjan” este organizat cu scopul de aduce în atenție artiștii nevăzători amatori, care să delecteze publicul prin interpretările lor vocale sau instrumentale, ori prin momente vesele. Festivalul este organizat pe mai multe secțiuni – interpretare vocală, instrumente muzicale, formații de muzică populară, grup vocal și momente satirice. Această nouă ediție a festivalului a adus la rampă zeci de artiști membri ai ANR, din 17 filiale din țară. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor