Home » Administratie » Soluția găsită de Primăria Bârlad pentru câinii maidanezi. La ce se obligă autoritățile și ce are de facut asociația germană alături de care va gestiona problema câinilor

Soluția găsită de Primăria Bârlad pentru câinii maidanezi. La ce se obligă autoritățile și ce are de facut asociația germană alături de care va gestiona problema câinilor

Contractul de parteneriat dintre Primăria Municipiului Bârlad și Asociația „Seelen für Seelchen” a fost modificat și va fi supus votului consilierilor locali astăzi, în ședința ordinară a Consiliului Local. Primarul Dumitru Boroș a avut o nouă discuție cu reprezentanții asociației, care s-au arătat mulțumiți de prevederile noului contract.

Concret, la vechiul contract am adus o serie de precizări clare referitoare la bunurile și terenurile ce vor fi date în administrare asociației, dar și la sumele pe care Consiliul Local le poate aloca. Anul acesta, de exemplu, am stabilit în baza bugetului existent o sumă de 110.000 lei pentru padocul public”, ne-a declarat Dumitru Boroș, primarul municipiului Bârlad.

Padocul public va fi extins cu aproximativ 600 mp, ceea ce va însemna o creștere a numărului de locuri care va permite cazarea a 400 de câini în loc de 162 cât permite actualul spațiu al padocului public. Fiecare cușcă va avea 6,5 mp și va găzdui câte patru câini. Padocul va fi dat în administrare asociației germane „Seelen für Seelchen” filiala Bârlad, care va trebui să suporte o parte din cheltuieli. Astfel, municipalitatea va suporta cheltuielile cu utilitățile padocului, substanțele necesare tranchilizării și sterilizării cățelelor și substanțele folosite pentru eutanasierea câinilor foarte bătrâni sau bolnavi. Asociația va plăti hingherii, îngrijitorii și medicul veterinar al padocului, iar sterilizările vor fi efectuate de medicii asociației, cu bani de la bugetul local pentru câinii din padoc și cu banii asociației pentru câinii cu stăpân. Tarifele pentru sterilizare prevăzute în contract sunt la nivelul anului 2014, diferența fiind suportată de asociație. Rămâne de văzut dacă prevederile contractului vor fi aprobate întocmai de către consilierii locali. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: