Home » Sport » Vlad Zaharia nu are parte de vacanță pentru că se antrenează pentru a câștiga trofee

Vlad Zaharia nu are parte de vacanță pentru că se antrenează pentru a câștiga trofee

Vlad Zaharia, jucător de rugby format la Bârlad, nu are parte de vacanță. După ce a cucerit bronzul cu echipa României intră în pregătire alături de colegii săi de la Timișoara Saracens. A cucerit cu echipa toate trofeele în sezonul 2015 din rugbyul românesc și va căuta să obțină aceleași performanțe și în acest sezon.

Bănățenii se vor pregăti pe plan local și nu au niciun meci amical stabilit. Bârlădeanul, o speranță a rugbyului românesc, a ajuns la campioana României în 2015 când abia împlinise 20 de ani. Acesta avea deja un palmares consistent când a fost înregimentat de timișoreni. Ca junior debutant în 2011 la Centrul de Excelentă din Bârlad, Zaharia participase la întrecerile continentale de rugby în 15, de 3 ori, respectiv în 7, o dată. Era deja campion al tării de rugby în 7 în 2012 și 2013 și convocat la natională în loturile de U18 și U19, la ultima categorie și la R7. Speranțele acestuia și a iubitorilor sportului cu balonul oval că noul club să fie o rampă de lansare pentru echipa națională de seniori s-au confirmat. Avea să fie titular la timișoreni pentru prima dată chiar într-un meci cu Dinamo București. Între timp, Zaharia a confirmat la trialul organizat de Federația Română de Rugby la Bârlad, în meciul dintre România A și XV-le Președintelui. Au urmat apoi două meciuri test în tricoul României A, cu echipa galeză Crawshays Welsh RFC, pe 1 și 4 iunie.

În ce privește lotul, oficialii clubului doresc să aducă trei-patru jucători pentru sezonul 2016-2017. Pe de altă parte, trebuie subliniat că Timișoara a pierdut un valoros jucător de linia 1, pe Alexandru Țăruș care a semnat cu Beziers.

Următoarea jumătate a anului se anunță de foc pentru bârlădean, care va fi angrenat la campioana României în trei competiții, SuperLiga, Cupa Regelui și Challenge Cup. “Va fi o perioadă încărcată, vor fi mulți jucători care vor avea meciuri în fiecare săptămână. Ne așteptăm ca antrenorii și preparatorul fizic sa stabilească câteva programe de pregătire în care jucătorii să atingă diferite vârfuri de formă pentru că toate cele trei competiții se desfășoară în perioade diferite. Prioritatea numărul 1 pentru noi în acest an o reprezintă meciurile din Challenge Cup, pentru că returul SuperLigii va avea loc în primăvară și ne vom putea concentra atunci pe ce avem de facut”, a spus Dușan Filipaș, antrenorul Timișoarei Saracens,

Calificată fără înfrângere în grupele principale ale Challenge Cup, Timișoara Saracens a fost repartizată în Grupa 5, unde va avea ca adversare pe Harlequins, Edinburgh și Stade Français Paris. “Noi ne menținem obiectivul declarat înainte de tragerea la sorți, acela de a obține două victorii în grupă. Vom întâlni adversari care ne onorează și dorim să facem meciuri cât mai bune”, a declarat Filipaș.

Timișoara Saracens va sta în prima etapă a SuperLigii, urmând să debuteze în etapa a două, în derby-ul cu CS Știința – CSM Baia Mare. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: