Home » Social » Competiție columbofilă pe ruta Letonia – Vaslui!

Competiție columbofilă pe ruta Letonia – Vaslui!

de Răzvan CĂLIN

Peste 1.000 de porumbei voiajori ce aparțin unor columbofili pasionați din județ vor trebuie să parcurgă în zbor această distanță.

În momentul de față, pasionații columbofili din județul Vaslui au intrat în febra unei importante competiții de profil, Maraton Derby International Malta-Letonia. Din județul nostru participă mai multă asociații columbofile, care au înscris în această cursă peste 1.000 de porumbei voiajori.

Ieri, la Roman, unde a fost fixat centrul de îmbarcare, a fost mare fierbere întrucât de aici a plecat spre Letonia un autocamion special înțesat cu porumbei voiajori.

”Fiecare pasăre a fost examinată de comisia de îmbarcare și au fost realizate toate formalitățile necesare. Camionul a plecat spre o localitate din Letonia, de unde duminică, 10 iulie, dimineața, vor fi lansați. Au de parcurs o distanță de circa 1.160 de kilometri. Primele 20 de păsări care ajung acasă sunt declarate câștigătoare. În mod normal, dacă duminică dimineață este startul, păsările ar trebui să ajungă acasă a doua zi dimineață, în jur de ora 6 sau ora 7”, ne-a declarat bârlădeanul Adrian Bulgaru, membru în Asociația Columbofilă ”Cuza”, care a înscris în această cursă 13 porumbei voiajori.

La această competiție s-au mai înscris asociații de profil din Iași, Bacău și Neamț.

About Razvan Calin

One comment

  1. La Code Lituania au
    imbarcat Columbofilii de la FNCPR judete. participante Neamt, Bacau,
    Iasi, Vaslui lansare de la Code Lituania sau imbarcat cca 3500 porumbei.

    La Malta Lituania au imbarcat cluburile de la FRSC orase participante Buzau, Tecuci, Vaslui, Iasi, Radauti crescatori din Republica Moldova si Ukraina sau imbarcat cca 1100 pasari.

    Claseaza 20% din totalul porumbeilor participanti.

%d blogeri au apreciat: