Home » Sport » Micii baschetbaliști bârlădeni, locul 37 la Campionatul Național de Baby Baschet

Micii baschetbaliști bârlădeni, locul 37 la Campionatul Național de Baby Baschet

Asociația Baschet Club (ABC) Sonicks Junior Bârlad a reușit un rezultat bun la Campionatul Național de baby baschet, desfășurat la Mangalia (în perioada 26 iunie – 2 iulie), unde s-a clasat pe locul 37. Nu mai puțin de 100 de echipe s-au luptat pentru primele locuri. Sonicks Junior Bârlad a avut ghinion la tragerea de sorți și a fost plasată într-o grupă de foc. Pe lângă alți adversari de calibru, bârlădenii au dat peste CS U-Mobitelco 1 Cluj-Napoca, campioana de anul trecut. Dacă în meciurile din grupă echipa din Bârlad nu a reușit să învingă, aceasta a au avut un parcurs foarte bun în meciurile pentru stabilirea clasamentului final. În partea a doua bârlădenii au luptat pentru unul din locurile 33 – 100 și au obținut o poziție onorabilă. Au dat dovadă de calități tehnice și ambiție, în ciuda faptului că nu avut parte de prea multe antrenamente până la startul competiției. Copiii au jucat exemplar, au crescut de la meci la meci și au început să lucreze ca o echipă. Rezultatele nu au întârziat să apară, iar Sonicks Junior Bârlad a învins CSS Sibiu cu 22 – 8. Brăilenii au pierdut și ei în fața echipei noastre, la cinci coșuri. Un meci mai greu a fost cu orădenii, meci câștigat totuși cu 24 – 22. Bârlădenii au mai pierdut în fața echipei a doua a clujenilor. Deși mai accesibilă, cei doi ani de antrenamente și-au spus cuvântul, iar meciul s-a terminat 30 – 20 pentru CS U-Mobitelco 5 Cluj-Napoca.

Pentru ABC Sonicks Junior Bârlad a fost prima competiție națională la care a participat de la înființarea clubului. Competiția de baby baschet se adresează copiilor născuți în anul 2006 și mai mici, iar bârlădenii au participat cu sportivi în vârstă de 8 – 10 ani. Au mers la Mangalia Teodor Matei, Bogdan Oman, Davis Ciornoschi, Mihnea Raus, Andrei Poenescu, Sabin Apetre, Bogdan Huțanu, Ștefan Pavalescu, Alexandru Ciuntuc, Tudor Radu, Bogdan Petculescu și Eduard Arsene, împreună cu antrenorul Vlad Sîrbu. Ediția din 2016 a Campionatului Național de Baby-Baschet și Mini-Baschet a fost organizată de Asociația Clubul Sportiv ADMAR Costinești, sub patronajul Federației Române de Baschet.

adidasi - bogdan osman - sonicks barladBârlădenii s-au comportat foarte bine în ciuda lipsei antrenamentelor. Au avut o săptămână de foc în care au avut câte două meciuri pe zi, de luni până sâmbătă. Îndârjirea copiilor a lăsat dovezi, iar cel mai bun marcator al echipei, Bogdan Osman, s-a ales cu adidașii rupți în urma aventurii de la Mangalia. Echipa a făcut cheta pentru a-i recompensa eforturile și contribuția importantă adusă la performanța obținu. Copiii au fost selectați în perioada octombrie – noiembrie, în urma proiectul Federației Naționale de Baschet „Moldova la doi pași de cos”. Federația a observat că Moldova este o zonă în care baschetul este extrem de puțin practicat și prin acest proiect a vizat promovarea și atragerea a cât mai mulți copii către acest sport. Copiii selectați la Bârlad au efectuat antrenamente în cadrul a două luni de pregătire, la Botoșani. Iar apoi nu au mai avut la dispoziție o sală în care să se antreneze. Acest lucru s-a schimbat abia în luna februarie a acestui an, de când bârlădenii se antrenează de două ori pe săptămână în sala de sport a Colegiului Tehnic „Al. I. Cuza” Bârlad.

Pentru prima participare sunt foarte mulțumit că am ieșit în prima jumătate, chiar în primele 40 de echipe. Era greu să avem pretenții la primele locuri, pentru că ne-am luptat cu echipe care se pregătesc de la 5 – 6 ani și au antrenamente de patru ori pe săptămână. Celelalte echipe au avut și meciuri amicale, de pregătire, în care și-au văzut potențialul. Noi am avut doar două astfel de meciuri, unul la Iași și altul la Galați. Nu ai cum să formezi o echipă în două meciuri. În primele meciuri au văzut ce înseamnă baschetul și cât trebuie să muncești și cum se joacă. În cea de-a doua parte însă au fost echipe mai accesibile, iar ambiția copiilor a dat roade. Noi de la meci la meci evoluăm mai bine și eram mai uniți. Așa am reușit să și câștigăm, în ultimele meciuri”, ne-a declarat profesorul Vlad Sîrbu.

La anul participă și fetele. Iar băieții își încearcă norocul la mini baschet

Dacă anul trecut bârlădenii au participat cu băieții la baby baschet, anul următor e rândul fetelor să dispute această competiție. Acestea au șanse ceva mai mari la primele locuri, pentru că vor participa doar 25 de echipe. Băieții vor disputa anul viitor competiția de mini baschet, unde participă copii între 11 și 12 ani: „Intenționez la anul cu această echipă să participăm la o categorie mai mare de vârstă și unde sper să obținem rezultate și mai bune. Unii dintre ei vor fi mai mici, dar nu vreau să îi despart. Nici nu avem o masă de selecție foarte mare, deși așteptăm cât mai mulți copiii la baschet. Abia de la mini baschet încep antrenorii să se uite după ei, să îi urmărească și îi așteaptă până în clasa a 8-a când o să îi cheme la ei”, a mai declarat Sîrbu pentru Est News. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: