Home » Social » Director nou la SC Rulmenți SA – Va face, sau nu, angajări noul ”bașkan” al fabricii!

Director nou la SC Rulmenți SA – Va face, sau nu, angajări noul ”bașkan” al fabricii!

de Răzvan CĂLIN

Consiliul de Administrație a decis ca funcția nr. 1 în ierarhia URB Grup să fie deținută de Osman Dur.

rulmenti_barlad44Așa cum anticipam într-o ediție anterioară a cotidianului nostru, noul CEO al URB Grup a fost desemnat în persoana lui Osman Dur, cel care până în prezent a ocupat și funcția de vicepreședinte al Holdingului Kombassan. Recent, Consiliul de Administrație s-a întrunit într-o ședință în urma căreia s-a consimțit numirea lui Osman Dur în fruntea URB Grup (format din SC Rulmenți SA Bârlad, Anadolu Rulman Turcia, MGM Ungaria și URB Belgia).

Misiunea lui Osman Dur nu este deloc ușoară, ținând cont că fabrica de rulmenți, principalul angajator privat din județul Vaslui, trece printr-o perioadă nefastă în ultimul timp. Scăderea drastică a nivelului comenzilor, pusă pe seama crizei economice globale, dar și din cauza concurenței acerbe (și de multe ori neloială) din domeniu, a făcut ca activitatea producătorului bârlădean de rulmenți să fie puternic afectată.

În acest context, nu mai devreme de 1 mai, peste 300 de salariați ai fabricii bârlădene au rămas fără slujbă în urma unui val de disponibilizări colective decis de administrația firmei. Demisia de la sfârșitul lunii mai a lui Mustafa Dingiloglu, fostul CEO al URB Grup, nu a făcut decât să sporească și mai mult starea de neliniște în rândul salariaților celui mai important agent economic din județul Vaslui.

Deși Dingiloglu a declarat că și-a dat demisia din motive pur personale, există voci care susțin că nici ”bașkanii” de la Kombassan Turcia nu erau satisfăcuți de modul cum decurg lucrurile la firma din Bârlad. În consecință, pentru Osman Dur, numirea sa în fruntea URB Grup va reprezenta o reală provocare, pentru că de existența Rulmenți SA se leagă stabilitatea financiară și materială a peste 1.300 de familii, ca să nu mai vorbim că este unul dintre puținii agenții economici din țară care mai generează valută.rosca_vasile11_rulmenti

”Ne așteptăm ca lucrurile, încet, încet, să reintre pe un făgaș cât de cât normal. Principala noastră dorință, ca și a conducerii, este să redresăm fabrica din toate punctele de vedere. Eforturile trebuie concentrate mai ales pe capitolul vânzări, care este esențial pentru bunul mers al fabricii. Sperăm că noua conducere va ști ce are de făcut și situația va lua o turnură pozitivă”, ne-a declarat Vasile Roșca, președintele Sindicatului Liber ”Rulmentul” de la Rulmenți Bârlad.

Osman Dur are 52 de ani și este absolvent al Colegiului de Științe din cadrul Universității din Ankara, promoția 1988. Cu un doctorat luat la Universitatea din Florida, USA, Osman Dur și-a clădit o carieră atât în domeniul academic, cât și în sectorul privat. Până acum a ocupat funcția de vice chairman (vicepreședinte) în cadrul Holdingului Kombassan. Fotoliul de CEO al URB Grup a rămas liber pe 30 mai, când și-a dat demisia Mustafa Dingiloglu.

Culmea este că deja se vorbește despre faptul că producătorul de rulmenți din Bârlad ar putea face din nou angajări, întrucât s-ar părea că piața de desfacere dă semne de ”dezghețare”. Oricum, Rulmenți SA este într-o situație destul de dificilă din cauza nivelului scăzut al vânzărilor din ultimul timp. Se estimează că stocul de rulmenți care atârnă ca o piatră de moară în ”economia” firmei se ridică la câteva zeci de milioane de dolari americani.

About Razvan Calin

One comment

  1. Ce tare se mai zbat acesti corupti de la sindicat…… sunt tare suparati ca fabrica a ajuns unde a ajuns. Ei cred ca lumea este proasta si nu-si da seama ca 90% li se datoreaza lor. Isi primesc dreptul si ii doare undeva de situatia angajatilor. Aveti grija domnule Rosca si domnule Galita ca Dumnezeu nu bate cu parul!!! Nu vreau sa va caracterizez eu, dar daca nu ajungeati acolo erati niste nimeni in aceasta uzina. Sa nu uitati ca oamenii v-au pus acolo, voi neavand absolut niciun merit. Sunteti doua nulitati !! sa va fie rusine de ceea ce ati facut si continuati sa faceti in detrimentul oamenilor corecti ai acestei foste mari intreprinderi.

%d blogeri au apreciat: