Home » Social » Bârlădenii s-au întâlnit cu „meșterul de păsări” la Centrul „Mihai Eminescu”!

Bârlădenii s-au întâlnit cu „meșterul de păsări” la Centrul „Mihai Eminescu”!

În weekend-ul care a trecut, bârlădenii s-au putut delecta privind lucrări interesante, realizate în lemn sau cioate de copac, de către un concitadin talentat.

De 20 de ani, Virgil Butnaru se ocupă cu cioplitul în lemn. Nu și-a expus niciodată lucrările într-un spațiu public până duminică, 10 iulie 2016. Centrul „Mihai Eminescu” din Bârlad, în colaborare cu Primăria și Consiliul Local Bârlad, a organizat expoziția „Meșterul de păsări”, ocazie cu care pasionatul artist Virgil Butnaru a oferit și publicului larg posibilitatea de a-i vedea și aprecia lucrările.

„Toate aceste lucrări ale sufletului sunt opere de artă pe care le-am realizat din diferite cioturi pe care le-am găsit în pădure și care mi-au inspirat o temă, dar am și lucrări realizate din lemn de mesteacăn sau măr. Este o plăcere să dau formă lemnului sau să creez din rădăcini lucrări la care a contribuit și natura. Eu am lucrat ca strungar la IRB, dar în tinerețe am fost ucenic la un meșter lemnar. Am niște cunoștințe de bază. După ce am ieșit la pensie, am devenit și mai dornic de a sculpta în lemn. Nu am vândut și nu vând nicio lucrare”, a declarat Virgil Butnaru.

Expoziția a fost prezentată de profesoara Mioara Popa și de interpreta de muzică populară Elena Varlam, ultima fiind și inițiatoarea acestei expoziții.

„Domnul Butnaru locuiește pe strada Câmpia Libertății, suntem vecini. I-am văzut lucrările și m-am gândit de mult că ar trebui privite și de alți bârlădeni. Sunt ca niște păsări ale sufletului. În această perioadă de vacanță, cred că o astfel de expoziție era binevenită”, a mărturisit Elena Varlam.

Alături de au fost prezenți și prieteni ai acestuia, printre care și Viorel Artene, fost director la Serviciul Personal, pe vremea când sculptorul Virgil Butnaru era angajat al SC Rulmenți SA Bârlad. Amfitrioana evenimentului a fost bibliotecara Geta Modiga. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: