Home » Sport » Vasluiencele Lorena Ostase și Sonia Vasiliu, prestații convingătoare la Campionatul Mondial de Handbal Tineret!

Vasluiencele Lorena Ostase și Sonia Vasiliu, prestații convingătoare la Campionatul Mondial de Handbal Tineret!

sonia vasiliu

Sonia Vasiliu

Lorena Ostase și Sonia Vasiliu au avut o contribuție semnificativă la calificarea României în optimile Campionatului Mondial de Handbal Tineret (feminin) din Rusia. Vasluiencele au înfruntat în grupa C adversarele din Kazakhstan, Argentina, Egipt și Germania. Cu evoluții sigure în defensivă, Sonia Vasiliu a avut grijă ca poarta României să fie cât mai puțin accesibilă adversarilor. A și plătit pentru asta în cel de-al doilea meci, când a fost lovită în plex și a părăsit terenul pe targă. A revenit însă în meciul cu Egipt, când a marcat de trei ori și a continuat să aibă prestații reușite. În timp ce Lorena Ostase a fost o veritabilă gură de tun pentru România în faza grupelor, cu nu mai puțin de 22 de goluri marcate. În meciul cu Egiptul a fost cea mai bună marcatoare, cu șapte reușite. O altă demonstrație de forță a oferit-o cu Germania, când a marcat de opt ori. A mai marcat trei goluri cu Argentina și alte patru cu Spania. Cu prestații foarte bune în grupă, România poate spera la calificarea în sferturi după meciul cu Japonia.

Echipa națională de tineret s-a impus fără emoții în primul meci de la Campionatul Mondial din Rusia. Adversara României a fost Kazakhstanul, formație de care tricolorele au trecut cu 43-21 (18-10). Meciul cu Argentina a însemnat al doilea succes de la Campionatul Mondial de Tineret, 23-17 (17-6). Nici Egiptul nu a putut opri asaltul român, în victoria cu 38 – 15 (18 – 9) a fetelor antrenate de Ion Crăciun și Cristi Preda. Româncele erau (cu șase puncte obținute) deja calificate în optimile de finală, unde mergeau primele patru clasate. Asta nu le-a oprit să continue să facă spectacol cu Spania și Germania, adversare extrem de puternice. Au făcut instrucție cu Spania în cel de-al patrulea meci al grupei C, scor 30 – 12 (18 – 6). România conducea cu 7-0 după tot atâtea minute de joc, iar la jumătatea primei reprize tabela de scor arăta un neverosimil 11-1! Tricolorele aveau să întâlnească Germania în ultimul meci, iar miza o reprezenta locul 1 în grupă, care teoretic asigură un culoare mai avantajos către finala competiției. Tricolorele au remizat cu Germania, scor 29 – 29 și au câștigat grupa pentru a întâlni Japonia în optimi. Prima repriză a fost clar dominată de România, care a găsit ușor drumul către gol, în condițiile în care Laslo și Ilie au fost atent marcate de adversare. A fost 5-5 după 14 minute, iar la finalul mitanului 18 – 13. Adversarele au strâns din diferență treptat, au egalat în minutul 48 la 24 și pe final au preluat conducerea, 28-29, cu 36 de secunde rămase din joc. Yuliya Dumanska a fost principalul actor, cu două aruncări de la șapte metri apărate, dar și alte situații de unu la unu. Ultimul gol al întâlnirii a aparținut Elenei Dache, cu 16 secunde înainte de final. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: