Home » Sport » Campionatul Național pentru veterani va avea loc la Vaslui

Campionatul Național pentru veterani va avea loc la Vaslui

Clubul Sportiv Sergentul Vaslui, împreună cu Primăria Vaslui și Federația Romană de Șah organizează, în perioada 19-26 iulie, finalele Campionatelor Naționale individuale de șah pentru veterani și veterane, la șah clasic, șah rapid, blitz și dezlegări. Partidele vor avea loc la Clubul ”Prietenia” din orașul Vaslui pentru șahiști (veterani sau veterane) născuți în anul 1966 sau anterior. Fondul total de premiere pentru aceste competiții este în valoare de 2.500 lei, iar sistemul de joc prevăzut de regulament, turneu elvețian, pe durata a șapte runde. La șah clasic ritmul de joc stabilit este 75 minute KO / 40 mutări + 15 minute KO + 30 sec/mutare. La șah rapid 15 minute KO + 12 secunde / mutare. La dezlegări 2 ore, iar la șah blitz 3 minute KO + 2 sec / mutare. La feminin, dacă sunt mai puțin de nouă jucătoare, ele se vor întâlni în turneu închis sau meci. După caz, vor juca tur – retur. Arbitrajul va fi asigurat de Dinu – Ioan Nicula. Pe 19 iulie va avea loc ședința tehnică de la ora 15:30, iar la ora 16:00 începe rundă I la șah clasic. Zilnic urmează alte runde la șah clasic, iar ultima va fi duminică, la oră 10. Competiția de dezlegări va avea loc sâmbătă, 23 iulie. Iar la șah rapid veteranii se înfruntă luni, când va avea loc și o masă festivă. Participanții la Blitz se vor deplasa marți la Huși, cu autocarul, la ora nouă. Competiția va fi găzduită de clubul de șah ACS Realitatea Huși.

Festivitățile de premiere sunt programate după ultima rundă a fiecărui concurs. Fondul de premiere este în valoare de 2. 500 de lei. Se vor acorda diplome personalizate pentru toți participanții. Primele trei locuri la masculin, dar și primele trei locuri la feminin vor primi medalii și cupe, precum și premii în numerar. De asemenea, primii trei jucători și primele trei jucătoare (născuți în 1951 sau înainte), în ordinea stabilită de clasamentul general vor fi premiați la categoria „Veterani seniori și senioare”, Premiile sunt cumulabile.

Toți participanții vor beneficia de o invitație gratuită la „Cafeneaua șahiștilor” și de o excursie pe traseul Vaslui – Podul Înalt – Mănăstirea Moreni și retur. Această va avea loc pe 24 iulie. Vineri, între orele 10 și 13 participanții pot să joace șah pe cea mai mare tablă de șah în aer liber din România, care se află în centrul Vasluiului.

Securitatea participanților la sală de joc și serviciile medicale, în caz de urgență, sunt asigurate de Primăria Vaslui. Participanții trebuie să aibă obligatoriu viză medicală în carnet și să fie la zi cu viză Federației Române de Șah. În cazul în care participanții nu pot să se prezinte la prima rundă, aceștia pot solicita organizatorului, la înscriere, un bye cu remiză.

Înscrierile se fac la președintele clubului Sergentul Vaslui, Constantin Grosu, prin telefon 0751 788 475 sau la adresă de e-mail grosu_74@yahoo.com. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: