Home » Administratie » RAGCL Bârlad a rămas și fără fondul locativ!

RAGCL Bârlad a rămas și fără fondul locativ!

Fondul locativ aflat în proprietatea statului și a municipiului Bârlad a trecut din administrarea Regiei de Gospodărie Comunală și Locativă (RAGCL) în administrarea Consiliului Local Bârlad. RAGCL avea în administrare 69 de apartamente, 84 de garsoniere (locuințe sociale) și 11 case naționalizate. Arhiva RAGCL conține contractele de construire a 50 de blocuri proprietate personală din materiale de construcție achiziționate de proprietari înainte de 1990 și 15.000 de contracte de vânzare-cumpărare pentru locuințe cumpărate în baza Decretului – Lege 61/1990. De asemenea, sunt în derulare 442 contracte de vânzare – cumpărare cu plata în rate, cu termene de achitare până în anul 2022 și chiar până în 2033.

Consilierii locali au aprobat săptămâna trecută trecerea fondului locativ din administrarea RAGCL în cea a Consiliului Local, proiectul putând fi pus în practică de îndată ce va fi validată hotărârea și de către Prefectură.

RAGCL Bârlad a trecut de la insolvență la faliment în mai 2016, Regia înregistrând datorii de 3,35 milioane de lei.

„Începând cu 31.05.2016, debitorul nu trebuie să mai înregistreze alte datorii și nici să mai activeze”, precizează lichidatorul judiciar în adresa trimisă Primăriei pe 27.06.2016.

Noul administrator al fondului locativ va încasa chiriile, bani care vor rămâne în bugetul local, dar și ratele celor care și-au cumpărat locuințele de la RAGCL, bani care vor fi virați la trezorerie și vor ajunge în bugetul statului.

Consiliul Local va prelua și arhiva RAGCL, pe care o va depune într-un spațiu corespunzător, cu condiții optime pentru păstrarea documentelor de arhivă. (Mihaela NICULESCU)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: