Home » Administratie » Sidicalistul Ochiană: „Ne merităm soarta”!

Sidicalistul Ochiană: „Ne merităm soarta”!

Ieri, Gheorghe Ochiană, liderul sindicatului Consiliului Județean Vaslui, afiliat la Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA) i-a criticat dur pe colegii de alianță sindicală din cadrul Primăriei Municipiului Vaslui, deoarece au refuzat să participe la greva de o zi.

Astfel că doar cei 96 de salariați ai CJ Vaslui s-au aflat în grevă, în semn de protest față de inechitățile la care sunt supuși de Guvern. În mod firesc și cei 380 de salariați ai Primăriei Municipiului Vaslui, care fac parte din FNSA, ar fi trebuit să protesteze ieri, însă au refuzat acest lucru, deoarece pe parcursul grevei nu sunt remunerați. „Dacă ei, care au venituri mai mici ca ale noastre (ale salariaților CJ Vaslui, n.r.) refuză să fie solidari, înseamnă că ne merităm soarta. Ne plângem de salarii, dar nu facem nimic și nici nu o să obținem nimic”, a declarat Ochiană.

Reamintim că reprezentanții salariaților din administrația locală cer Guvernului să majoreze salariile de bază ale funcționarilor publici și ale personalului din administrația publică locală cu 25% și acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, eliminându-se astfel discriminările dintre salariații care primesc și cei care nu-l primesc.De asemenea, sindicaliștii solicită ca salariații din administrația publică locală să beneficieze de vouchere de vacanță. (Bogdan RUSU)

About Mihai Vasile