Home » Social » Șomerii vasluieni se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională

Șomerii vasluieni se pot înscrie gratuit la cursuri de formare profesională

Șomerii vasluieni se pot înscrie gratuit în luna iulie la cursuri de formare profesională pentru meseriile de confecționer, secretară dactilografă, inspector resurse umane, instalator tehnico-sanitare și de gaze, coafor și inițiere în limba engleză.

În vederea participării la unul din cursurile de formare profesională, cei dornici trebuie sa aibă terminat liceul pentru cursurile de secretară dactilografă și inspector resurse umane. Pentru sudori, trebuie să fi absolvit școală profesională. Au nevoie doar de studii minime în cazul cursurilor de confecționer, coafor și inițiere in limba engleză.

De asemenea, în luna august se preconizează organizarea a mai multor programe de formare profesională. La Vaslui se vor derula cursuri de coafor, inspector resurse umane, inspector în domeniul sănătății și securitate în muncă, lucrător în comerț, lucrător în structuri pentru construcții. La Bârlad, cursurile vor fi pentru meseriile de ospătar și contabil.. Iar la Husi, pentru inspector resurse umane și lucrător în comerț.

Pentru a participa la cursurile de cursul de contabil, inspector în domeniul sănătății și securității în muncă și inspector resurse umane, vasluienii trebuie sa aibă liceul terminat. În schimb pentru cursurile de coafor, lucrător în comerț, lucrător în structuri pentru construcții și ospătar se cer studii minime.

Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, pentru persoanele în căutarea unui loc de muncă, înregistrate la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui (șomeri indemnizați și neindemnizați).

Documentele necesare inscrierii la un program de formare profesională sunt următoarele:

– actul de identitate, în original și copie;

– certificat de naștere, în original și copie;

– actele de studii eliberate în condițiile legii, în original și copie;

actul medical din care să rezulte starea sănătății persoanei și faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care dorește să se califice;

– cerere de înscriere la programul de formare profesională și angajament ;

– recomandare din partea biroului de informare și consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul agenției.

Informații suplimentare despre aceste programe de formare profesională se pot obține la sediul instituției din Vaslui, Str. Spiru Haret, nr.5, cam.18 sau la tel. 0235/318184. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: