Home » Justitie » Țigări de contrabandă ascunse în pereții unui autocar!

Țigări de contrabandă ascunse în pereții unui autocar!

Polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui au descoperit peste 40.000 țigarete de proveniență Republica Moldova, ascunse în pereții laterali ai unui autocar.

G.V, bărbat cu dublă cetățenie româno – moldoveană, a fost oprit miercuri de polițiștii de frontieră vasluieni. Oamenii legii au descoperit în autocarul pe care îl conducea 42.800 țigarete, cu timbru de acciză Republica Moldova, ascunse în scopul sustragerii de la controlul de frontieră. De asemenea, au mai găsit 7 litri de băuturi alcoolice în compartimentul de bagaje, pentru care nu existau documente legale. Conducătorul auto era însoțit de M.O. (31 de ani) și C.C. (28 de ani), șoferi de schimb, persoane cu dublă cetățenie, română și Republica Moldova. Autocarul, înmatriculat în Republica Moldova, efectua curse regulate pe ruta Chișinău – Italia. Luați la întrebări de polițiști, cei trei șoferi au declarat că nu știau despre existența acestor bunuri în autocar.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor accizabile descoperite, în valoare totală de 32.505 lei, iar polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.

Trebuie spus că polițiștii au acționat la sigur, în scopul valorificării unor informații. Acțiunea punctuală a fost organizată în localitatea de frontieră Drânceni și a fost axată pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență Republică Moldova. (G.P)

About Tehno Redactor