Home » Monden » Franțuzoaica de la Primărie” a prins cheag în România: are 4 case fabuloase!

Franțuzoaica de la Primărie” a prins cheag în România: are 4 case fabuloase!

Dulce ca un croissant de pe Champs-Elysees și fascinantă ca un dans de cabaret la Moulin Rouge e această Românie! Să mai spună cineva că în țara asta nu te poți îmbogăți dacă muncești cinstit. Bine, există și o condiție: să muncești… frantuzește! Nu prea știm nici noi cum vine asta, dar avem un exemplu de la care am pornit. E vorba despre Clotilde Armand, franțuzoaica de 43 de ani care s-a aflat la câteva voturi de guvernarea peste cel mai bogat sector din București, Sectorul 1.

Sunt născută în Franța, familia mea locuiește la Vichy în regiunea istorică Bourbonnais (…), dar sunt și româncă prin “adopție”, căsatorită cu matematicianul Sergiu Moroianu. În 1999 ne-am stabilit prima dată în România, am mai plecat apoi câțiva ani în Germania și Franța, dar am simțit mereu că locul meu este aici. Până la urmă, eu și familia mea am hotărât să ne stabilim definitiv la București, mai ales că trei dintre copiii noștri s-au născut în România. De când am făcut această alegere am cerut cetățenia română, pe care am obținut-o în 2015. Astăzi nu-mi imaginez viața mea în altă parte decât în România”, suna declarația de dragoste pe careClotilde i-o făcea României în campania electorală. 

Păi chiar așa, cum să-și imagineze viața în altă parte, când am stabilit de la începutul că România e atât de dulce și fascinantă?! Iar noi nu scriem cuvinte mari, fără să avem dovezi. Dovada cea mai bună e însăși Clotilde Moroianu Armand, ”franțuzoaica de la Primărie”, cum s-a făcut cunoscută în presa noastră cea de toate zilele.

Blestemul funcției

Peste noapte și apărută de niciunde, Clotilde a fost adoptată cu simpatie de votanții de la Sectorul 1 și tot peste noapte (doar o singură noapte) a trecut de la extaz la agonie. Dacă la prima numărătoare a voturilor (duminică seară, după închiderea urnelor) era declarată succesoarea lui Chiliman, a doua zi (luni dimineață), rezultatele au coborât-o pe pe fotoliul comod de primar pe băncuța de consilieri locali. Curat ghinion pentru candidata Uniunii Salvați Bucureștiul!

Pentru franțuzoiacă nu e însă prima dată când îi fuge un fotoliul de sub fund. În 2012, când era director la GDF Suez,Clotilde era principală favorită la șefia Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri (CNADNR). N-a fost să fie însă nici atunci, cum nici acum la Primărie. Dar, știți cum e!, Dumnezeu ia dintr-o parte și dă în alta. Dacă Clotilde n-a avut lipici la funcții, a avut în schimb la bani. Până la cei 43 de ani ai ei, Dumnezeu i-a dat o avere frumușică în România: 10 terenuri (prin Dolj sau Argeș), conturi de vreo 100.000 de euro, două vile și două apartamente în București.

Casa deținută pe strada Ienăchiță Văcărescu
Casa deținută pe strada Ienăchiță Văcărescu
Candidata USB la Primăria Sectorului 1 are un apartament și în blocul ultra-central de pe Bulevardul Regina Elisabeta
Candidata USB la Primăria Sectorului 1 are un apartament și în blocul ultra-central de pe Bulevardul Regina Elisabeta

CANCAN.ro a identificat cele patru proprietăți și vi le prezintă azi în premieră. Ele sunt situate în zone centrale și ultra-centrale (că, de, Dumnezeu nu alocă spații locative la periferie) – una pe strada Roma, alta pe Ienachiță Văcărescu, dar și pe Bulevardul Regina Elisabeta și în Băneasa. Și atunci cum să-ți imaginezi viața în altă parte decât în România?! Nici noi n-am putea!.

Sursa: cancan.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: