Home » Sport » Vasluiencele Lorena Ostase și Sonia Vasiliu, medaliate cu bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin U20

Vasluiencele Lorena Ostase și Sonia Vasiliu, medaliate cu bronz la Campionatul Mondial de handbal feminin U20

Handbalistele vasluience Lorena Ostase și Sonia Vasiliu au cucerit o nouă medalie la Campionatele Mondiale de handbal, după ce România a învins în finala mică Germania, scor 26 – 25. Finalul a fost cu emoții pentru tricolore, deși acestea au condus cu până la șapte goluri distanță, 17 – 10 la pauză. În ultimele zece minute nemțoaicele marcau gol după gol, în timp ce româncele nu se regăseau. Ultimul atac a aparținut Germaniei, însă zidul românesc a rezistat. Pivotul Lorena Ostase a marcat în acest meci două goluri pentru România, iar interul stânga Sonia Vasiliu a avut și ea grijă ca adversarele să nu pună în pericol prea des poarta noastră. Cristina Laslo a fost cea mai bună jucătoare a echipei noastre, cu 12 goluri marcate.

Vasluiencele au cucerit cu România titlul de campioane mondiale acum doi ani, la Under 18. Ostase a fost declarată atunci cel mai bun pivot din lume, după ce România a învins tot Germania, cu 32 – 31. Este a cincea medalie cucerită de România la Mondialul Under 20, după titlurile adjudecate în 1995 și 1999, precum și medaliile de bronz luate în 1977, 1997 și 2016.

Vasluiencele au contribuit la un parcurs de senzație al naționalei noastre. În grupe, echipa națională de tineret s-a impus fără emoții în primul meci de la Campionatul Mondial din Rusia. Adversară României a fost Kazakhstanul, formație de care tricolorele au trecut cu 43-21 (18-10). Meciul cu Argentina a însemnat al doilea succes de la Campionatul Mondial de Tineret, 23-17 (17-6). Nici Egiptul nu a putut opri asaltul român, în victoria cu 38 – 15 (18 – 9) a fețelor antrenate de Ion Crăciun și Cristi Preda. Româncele erau (cu șase puncte obținute) deja calificate în optimile de finală, unde mergeau primele patru clasate. Asta nu le-a oprit să continue să facă spectacol cu Spania și Germania, adversare extrem de puternice. Au făcut instrucție cu Spania în cel de-al patrulea meci al grupei C, scor 30 – 12 (18 – 6). România conducea cu 7-0 după tot atâtea minute de joc, iar la jumătatea primei reprize tabela de scor arăta un neverosimil 11-1! Tricolorele aveau să întâlnească Germania în ultimul meci, iar miza o reprezenta locul 1 în grupă, care teoretic asigură un culoare mai avantajos către finala competiției. Tricolorele au remizat cu Germania, scor 29 – 29 și au câștigat grupa pentru a întâlni Japonia în optimi.

Vasluianca Lorena Ostase, cu șapte goluri marcate în fața Japoniei, a avut o contribuție decisivă la victoria României, scor 32 – 31 (16-13) la Campionatul Mondial Under 20. Sonia Vasiliu a reușit să marcheze și ea un gol. România s-a calificat în semifinale, după ce a dispus de Croația, 21-20. Deși a fost condusă în debutul meciului cu 7 – 3, echipa s-a regrupat iar în partea a doua a condus chiar la patru lungimi, scor 18 – 14. Croatele au reintrat în joc, iar cu 12 secunde înainte de final au ratat o aruncare de la șapte metri. Danemarca a pus capăt visului vasluiencelor de a disputa finala mare, după ce a învins România cu 28 -25 în semifinale. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: