Home » Justitie » Vasluieni sancționați pe bandă rulantă de polițiștii de la circulație

Vasluieni sancționați pe bandă rulantă de polițiștii de la circulație

Zeci de participanți la trafic vasluieni au fost sancționați de polițiștii rutieri, ca urmare a acțiunii desfășurată ieri pe raza municipiului Vaslui. Principale abateri constatate au fost nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranță și traversarea drumurilor publice. În urma acțiunii polițiștii au aplicat 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 12.000 lei.

Polițiștii au identificat și sancționat 36 de persoane care nu purtau centura de siguranță în trafic. De asemenea, 25 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor care, în calitate de pietoni, s-au angajat în traversarea străzii prin loc nepermis, iar alte 17 persoane pentru alte abateri.

Peste 25 persoane au avut ocazia să testeze, într-un simulator de accidente rutiere, beneficiile folosirii centurii de siguranță, în cazul unui impact frontal simulat.

Acțiunea face parte dintr-o serie de activități de conștientizare asupra riscului la care se expun cei care nu folosesc centura de siguranță, pentru reducerea mortalitătii rutiere și pentru diminuarea numărului de persoane vătămate grav în urma accidentelor de circulație. Polițiștii rutieri continuă acțiunile preventive pentru combaterea principalelor cauze ce pun în pericol siguranță circulației. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: