Home » Social » Trio-ul ucigaș de la Negrești, condamnat definitiv. Pedeapsa pe care o vor ispăși cei trei adolescenți care au omorât în chinuri o femeie bătrână

Trio-ul ucigaș de la Negrești, condamnat definitiv. Pedeapsa pe care o vor ispăși cei trei adolescenți care au omorât în chinuri o femeie bătrână

de Daniel MICU

Aproape 42 de ani de puscarie. Aceasta este pedeapsa stabilita, ieri, de Tribunalul Vaslui pentru cei trei adolescenti din Negresti, care la sfarsitul lunii octombrie 2015, au ucis in chinuri groaznice o femeie de 93 de ani, după care i-au dat foc stropind-o cu vodcă.

rusu-mihai-elev-criminal-negresti

Mihai Rusu

Dupa luni intregi de ancheta, timp in care au avut loc zeci de interogatorii, s-au strans probe si s-a refacut tabloul sinistrei crime de la Negresti, judecatorii Tribunalului Vaslui au decis ca Florin Galan zis Trufanda (18 ani) să stea după gratii 23 de ani si 10 luni,  pentru omor calificat, tentativa de taharie si distrugere; 15 ani este pedeapsa pentru Mihai Rusu (14 ani), elev în clasa a șaptea, acuzat de omor calificat, tentative de talharie, distrugere prin incendiere si profanare de cadavre; 2 ani si 10 luni va petrece dupa gratii si Lucian Ungureanu (16 ani), elev în clasa a zecea, care a dat foc batranei, deja decedata.

Rusu va fi incarcerat intr-un centru de detentie pentru minori pana la implinirea varstei de 18 ani, urmand sa fie transferat intr-un penitenciar.

Potrivit anchetatorilor, Galan si Rusu au ucis-o pe batrana cu mai multe lovituri de cutit, iar Ungureanu a dat foc cadavrului, dupa ce Rusu a stropit-o pe victima cu vodcă. Pusi in fata probelor, cei trei si-au recunoscut faptele, dar nu au schitat nicio urma de regret in fata judecatorilor, care au stabilit si plata sumei de 10 mii de lei fiului victimei, drept daune morale.

trufanda-florin1

Florin Galan, zis Trufanda

Crima, de o cruzime infioratoare, i-a ingrozit pana si pe anchetatori. In acea seara, Galan si-a invitat prietenii la o bauta in apartamentul unde locuia singur, mama fiind plecata la munca peste hotare de ani de zile. Au baut tot ce aveau in casa. Bauti bine, s-au gandit sa mai faca rost de alcool. Abia li se deschisese apetitul. Au spart un magazin din apropiere s-au “aprovizionat” si au pornit spre locuinta. Cand au terminat, au revenit in magazinul cu pricina. Dupa cateva drumuri, unul dintre ei a observat ca pe un stalp este montata o camera video. A urcat pe stalp si a smuls-o, sperand astfel ca nu vor fi dibuiti.

Lucian Ungureanu

Lucian Ungureanu

Dupa ora 3, cu mintile tulburate de atata bautura, Galan si Rusu s-au “inarmat”cu un cutit si o surubelnita si au dat buzna in apartamentul unei vecine, despre care stiau ca locuieste singura. Femeia de 93 ani, bolnava si neputincioasa, nu a avut nicio sansa in fata calailor. A sfarsit sub o ploaie de lovituri, apoi nemernicii au rascolit toata casa, au taiat pana si salteaua de la pat, in speranta ca vor gasi agoniseala batranei. Nu au gasit nimic.

Intorsi in apartamentul lui Galan, au pus la cale incendierea apartamentului victimei. Niciunul dintre ei nu avea de gand sa ajunga la puscarie, asa ca solutia gasita li s-a parut a fi una “salvatoare”. Minorul de 14 ani a luat o sticla de vodca, a stropit cadavrul, iar Ungureanu a aprins chibritul. In tot acest timp, baietii au purtat saci menajeri pe maini, pentru a fi siguri ca nu lasa nicio urma. Au lasat victima arzand, s-au intors in apartamentul lui Galan si au continuat sa bea.

Vecinii au sesizat, in zori, fumul si au sunat la 112.  Zona a fost impanzita de criminalisti, care au inceput ancheta si au criminalisti-ruja2stat de vorba cu primii martori. In tot acest timp, la doi pasi, tinerii petreceau nevoie mare, fara sa le pese de cele intamplate.

Din cauza cantității mai de alcool pe care a consumat-o, lui Trufanda i s-a făcut rău. A fost chemată ambulanta, care l-a transportat la spital in coma alcoolica.

La perchezitie, in casa lui au fost gasite cutitele si camera de supraveghere smulsa de pe stalp. Adolescentii de 14 si 16 ani si-au recunoscut fapte, imediat. Ei au fost audiati ore in sir si, in cursul noptii au fost retinuti pentru omor calificat si distrugere.

Abia a doua zi, politistii au stat de vorba si cu Trufanda, care a spus ca era atat de beat incat nu-si mai aduce aminte ce a facut. Asta, dupa ce amicii lui au declarat ca acesta si-a baut mintile de “suparare” ca a ucis batrana degeaba!

 

About Simona Vasile