Home » Social » Excedent bugetar la Finanțele Vaslui în luna iunie 2016

Excedent bugetar la Finanțele Vaslui în luna iunie 2016

În luna iunie 2016, totalul veniturilor bugetare colectate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui a fost de 51,7 milioane lei, ceea ce reprezintă un grad de realizare de 113,5% a programului de încasări.

La bugetul de stat au fost încasate venituri în sumă de 21,5 milioane lei. În cadrul acestui buget ponderea cea mai mare o dețin încasările din impozitul pe venit în sumă de 12,7 mil. lei. Au urmat cele din TVA, de 4,1 mil. lei. Totodată, veniturile colectate din alte încasări au fost de 3,5 mil. lei, iar cele din impozitul pe profit de 1,2 mil. lei .

La bugetul asigurărilor sociale de stat suma încasată a fost de 19,5 milioane lei. La bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, s-a încasat suma de 10 mil. lei. Iar la bugetul asigurărilor pentru șomaj s-au încasat 0,7 mil. lei .

Inspectorii fiscali au dat amenzi ce au însumat 11 mii lei

În luna iunie inspectorii din cadrul Activității de Inspecție Fiscală au efectuat verificări la un număr de 49 agenți economici. Urmare a verificărilor efectuate au fost stabilite diferențe suplimentare de obligații fiscale în sumă de 26,7 milioane lei, reprezentând: TVA și accesorii în sumă de 16,9 milioane lei, impozit pe profit și accesorii în sumă de 9,4 mil. lei, și alte impozite în valoare de 0,4 mil. lei. Pentru încălcarea unor acte normative, inspectorii fiscali au aplicat pe parcursul verificărilor un număr de 14 amenzi contravenționale în sumă de 11 mii lei.

Acțiunile de inspecție fiscală au vizat combaterea fraudelor privind taxa pe valoarea adăugată aferentă operațiunilor intracomunitare si modul de calculare, evidențiere și virare în cuantumurile și la termenele legale a obligațiilor față de bugetul consolidat al statului. De asemenea inspectorii AJFP Vaslui au făcut vizite inopinate pentru a verifica disciplina financiar-contabilă si a descoperi fapte de evaziune fiscală. Au mai verificat contribuabilii inactivi trecuți în evidența specială conform prevederilor legale în vigoare. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: