Home » Justitie » Polițiștii au luat la ochi agenții economici și producătorii agricoli. O societate comercială a fost lăsată fără 24 tone de grâu

Polițiștii au luat la ochi agenții economici și producătorii agricoli. O societate comercială a fost lăsată fără 24 tone de grâu

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui au efectuat controale la 75 de agenți economici și producători agricoli de pe raza județului, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, ocazie cu care au confiscat importante cantități de grâu și produse de panificație.

Polițiștii vasluieni au ridicat în vederea confiscării 24 tone de grâu, pentru care nu au putut fi prezentate documentele necesare. Grâul era transportată cu o autoutilitară, iar la solicitarea polițiștilor, conducătorul auto al acesteia a prezentat un aviz de însoțire a mărfii în care figura ca vânzător o societate comercială din municipiul Brăila, cu punct de lucru comuna vasluiană Vetrișoaia. Cumpărător era o societate comercială din municipiul Bacău, fără a deține un contract de vânzare cumpărare și factură fiscală, conform prevederilor. Societatea comercială care a vândut grâul a fost sancționată contravențional.

Au fost constatate două infracțiuni și au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 38. 150 lei. Totodată, au mai fost ridicate în vederea confiscării produse de panificație în valoare de 17. 672 lei.

Controalele au vizat persoane fizice și juridice care transportă sau comercializează produse de panificație, pentru a se verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu. Au fost verificate autorizațiile de funcționare, documentele legale de proveniență a produselor și mărfurilor, documentele ce atestă calitatea și conformitatea produselor, buletinele de analiză, modul de ambalare și etichetare, autorizațiile sanitar-veterinare pentru spațiile de depozitare și documentele autovehiculelor care efectuează distribuția. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: