Home » Justitie » Cum a reușit o bătrână din Gârceni să-l convingă pe bărbatul care a intrat peste ea să o violeze, să-și abandoneze planurile

Cum a reușit o bătrână din Gârceni să-l convingă pe bărbatul care a intrat peste ea să o violeze, să-și abandoneze planurile

de Daniel MICU

A scăpat ca prin urechile acului din mâinile unui recidivist periculos. O femeie în vârstă de 67 de ani din localitatea vasluiană Gârceni a reușit să păcălească un vecin, care a intrat peste ea în casă, de două ori într-o singură zi, pentru a întreține raporturi intime. Chinuită și bătută ore în șir, Maria S.  l-a dus cu vorba pe agresor, un bărbat în vârstă de 47 ani, pe nume Gligore Toma, care a făcut pușcărie după ce și-a ucis fratele în bătaie. Și care, în cele din urmă, a dat bir cu fugiții când a auzit un câine lătrând în vecini.

Femeia s-a mutat de puțin timp în sat, în casa părintească după ce, ani buni, a locuit la Ploiești, alături de copii. La bătrânețe, a decis să se retragă la Gârceni, mai aproape de mănăstirea Mălinești, acolo unde își găsește liniștea. Într–una din zilele trecute, s-a trezit cu un bărbat în casă, care i-a cerut să întrețină relații sexuale. Deși speriată, femeia nu s-a pierdut cu firea și a încercat să scape cu vorba bună de musafirul nepoftit. I-a spus că este bolnavă cu inimă și că e bătrână, apoi l-a întrebat despre familia lui. Omul a început să vorbească despre viața lui, i-a spus inclusiv că a stat la pușcărie pentru că și-a omorât fratele în bătaie. Bătrâna i-a ținut isonul și a reușit să îl convingă că e o idee proastă să își bată joc de o femeie de vârstă ei. Cum-necum, Gligore Toma a plecat, iar bătrâna a răsuflat ușurată.

violata-girceniA crezut că a scăpat. I-a povestit chiar unui vecin despre vizita ciudată pe care a primit-o, însă acesta nu a crezut-o. Când s-a întunecat, femeia s-a trezit din nou cu el la ușă. De data asta, era în stare avansată de ebrietate și agresiv. I-a cerut să deschidă, pentru că e om bun, altfel va fi vai și amar de ea. A spart ușa, a intrat în casă și a luat-o la bătaie cu pumnii și picioarele, i-a rupt hainele și a amenințat-o cu moartea. Paralizată de frică, biata femeie a continuat să îi vorbească. I-a cerut să îi aducă o cană de apă de la fântână, prune să-și ostoiască setea, i-a spus că vrea să meargă la toaletă, a insistat mereu că o înțeapă inima și l-a implorat să o lase în pace. A reușit chiar să iasă în curte împreună cu agresorul, pentru a fi văzută de vecin, dar era aproape miezul nopții și oamenii dormeau.

L-a speriat un câine care lătra în apropiere și numai așa a scăpat bătrâna din ghearele călăului. Victima a avut nevoie de îngrijiri medicale. Cu trupul plin de răni și vânătăi, femeia abia se poate mișca. Spune că nu îl va ierta pe cel care a chinuit-o și a umilit-o în ultimul hal.

Polițiștii l-au reținut pe Gligore Toma și au emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru tentative de viol în formă continuată.

About Simona Vasile