Home » Justitie » Șoferul unei combine, găsit mort pe câmp, lângă utilajul agricol, după ce s-ar fi deshidratat din cauza căldurii

Șoferul unei combine, găsit mort pe câmp, lângă utilajul agricol, după ce s-ar fi deshidratat din cauza căldurii

Șoferul unei combine, un bărbat de 46 de ani din localitatea vasluiană Puiești, a fost găsit mort pe câmp, lângă utilajul agricol, după ce s-ar fi deshidratat din cauza căldurii, reprezentații Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui declanșând o anchetă în acest caz.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui a declanșat o anchetă la o fermă agricolă din județ, după ce șoferul unei combine a fost găsit mort, în timpul programului, lângă utilajul cu care se afla pe câmp, în comuna Coroiești, la treieratul grâului. Trupul lui Adrian Olaru a fost descoperit de colegii de muncă, care au constatat că bărbatul de 46 de ani nu se mai întorcea cu combina de la capătul tarlalei și nici nu mai răspundea la telefon. Speriați, oamenii au sunat la Poliție și Ambulanță, ulterior, după constatarea morții șoferului, fiind anunțați și reprezentanții ITM Vaslui.

„Din primele verificări, s-a constatat că bărbatul ar fi consumat băuturi alcoolice în exces în noaptea anterioară incidentului, iar pe parcursul zilei, în timpul desfășurării activității, nu ar fi consumat lichide pentru a se hidrata, în ciuda temperaturilor ridicate de afară. Victima accidentului de muncă era angajată cu forme legale, însă, angajatorul nu trebuia să-i permită să se urce în combină, în condițiile în care a observat că starea fizică nu-i permite. Conform legislației muncii, angajatorul are obligația să elimine toate riscurile producerii unui accident de muncă, fiind direct responsabil de fiecare salariat în parte”, a declarat inspectorul șef al ITM Vaslui, Gheorghe Chirvase.

Reprezentanții ITM Vaslui așteaptă raportul Serviciului de Medicină Legală cu cauza exactă a morții lui Adrian Olaru în vederea definitivării anchetei și transmiterii dosarului către Parchet. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

One comment

  1. Mancatori de cacat ce sunteti! Ati petrecut voi cu el de stiti ca a baut??? Omul nu s.a atins de alcool 2 luni de zile pt ca lua tratament!!! Stiti voi ce s-a intamplat cu adevarat?? Idiotilor si coruptilor, dati declaratii mincinoase doar pt simplu fapt sa nu va afecteze pe voi, sa fiti voi impecabili, omul muncea din zor si pana-n noapte ca sa va faca voua curu’ mare!!! Lua-v-ar naiba cu tot sistemul vostru!

%d blogeri au apreciat: