Home » World » EXPLOZIE într-un restaurant din Germania: Cel puțin o persoană a murit, iar alte 11 au fost rănite. Primar: A fost provocată de o BOMBĂ. Autoritățile suspectează că este un act terorist

EXPLOZIE într-un restaurant din Germania: Cel puțin o persoană a murit, iar alte 11 au fost rănite. Primar: A fost provocată de o BOMBĂ. Autoritățile suspectează că este un act terorist

Cel puțin o persoană a murit, iar alte 11 au fost rănite în urma unei explozii produse în cursul nopții de duminică spre luni în orășelul german Ansbach, situat în apropiere de Nürnberg, informează presa germană. Explozia a fost provocată de o bombă, anunță primarul localității. 

Autoritățile germane suspectează că atacul din Ansbach este un act terorist

Autoritățile germane efectuează verificări în mai multe zone ale orășelului Ansbach, după explozia unei bombe într-un restaurant situat la intrarea într-o arenă unde se desfășurau concerte în aer liber, incidentul fiind tratat ca act terorist.

Ministrul german de Interne, Joachim Herrmann, este în drum spre orășelul Ansbach, situat în apropiere de Nurnberg.

Autoritățile germane suspectează că incidentul este un act terorist.

Explozia din sudul Germaniei a fost provocată de o bombă – primar

Primarul orășelului german, Carda Seidel, a declarat că la originea deflagrației a fost un dispozitiv exploziv.

„Nu a fost o deflagrație provocată de scurgere de gaze, ci de un dispozitiv exploziv”, a declarat Seidel, citată de Nürnberger Nachrichten.

Sute de membri ai serviciilor de securitate au izolat perimetrul și cercetează circumstanțele producerii presupusului atentat.

Purtătorul de cuvânt al ministrului bavarez de Interne Joachim Herrmann a confirmat că deflagrația a fost „un act deliberat”. 

„Suspectăm că nu este vorba de o explozie accidentală”, a spus el.

Festivalul muzical care se desfășura în apropierea atacului din Germania a fost anulat

Festivalul muzical în aer liber Ansbach a fost anulat în urma exploziei provocate de o bombă, circa 2.500 de persoane fiind evacuate.

Potrivit unor surse citate de presa germană, un individ suspect care avea un rucsac a încercat să intre la concert, dar a fost oprit de forțele de ordine. După circa un minut, o explozie a avut loc la un restaurant din apropiere.

Deflagrația a avut loc în restaurantul „Eugens Weinstube” din centrul orășelului Ansbach, în sudul Germaniei.

Centrul orășelului Ansbach a fost izolat de forțele de ordine.

Anterior, poliția a transmis că analizează ipoteza unei scurgeri de gaz aflată la originea deflagrației.

Și Ministerul de Interne din landul Bavaria anunțase că încă nu se cunoaște cauza exploziei. Incidentul intervine după un atac într-un tren, soldat cu zece răniți, după atacul armat din Munchen, în care au fost ucise nouă persoane, și după ce un sirian a omorât o persoană în apropiere de Stuttgart.

Sursa; mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: