Home » Social » Captură uriașă de material lemnos, în centrul Bârladului

Captură uriașă de material lemnos, în centrul Bârladului

Captură de peste 30 de metri cubi de material lemnos, făcută de polițiștii de la Ordine Publică Bârlad, în miez de noapte, pe strada Popa Șapcă, cea care face legătura dintre centrul orașului și zona Pieței ”Sf. Ilie”.

Polițiștii au oprit, în noaptea de 22 spre 23 iulie un autovehicul cu semiremorcă plin lemne, condus de Emil D., în vârstă de 40 de ani, din comuna Broșteni, județul Vrancea.

În urma verificărilor efectuate împreună cu un reprezentat al Ocolului Silvic Bârlad, s-a constatat faptul că pe avizul de însoțire era menționată o cantitate mult mai mică decât cea rezultată în urma măsurătorilor.

”În conformitate cu prevederile Legii 171/2010, transportul materialelor lemnoase fără proveniență legală sau transportul materialelor lemnoase fără avizele de însoțire ori fără documentele comunitare echivalente acestora, se sancționează cu amendă de la 2.000 lei până la 5.000 lei și confiscarea materialelor lemnoase în cauză. Aceeași sancțiune este prevăzută și pentru transportul materialelor lemnoase cu aviz de însoțire care nu are înscrisă proveniența legală a acestora, transportul materialelor lemnoase cu aviz de însoțire a cărui valabilitate a expirat sau transportul materialelor lemnoase care nu corespund din punct de vedere cantitativ și/sau calitativ ori din punctul de vedere al speciei cu datele înscrise în avizul de însoțire”, se arată într-un comunicat de presă remis de Biroul mass-media din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui. (Daniel MICU)

About Simona Vasile