Home » Administratie » S-a terminat cu ajutoarele alimentare de la UE

S-a terminat cu ajutoarele alimentare de la UE

În județul Vaslui, la finele săptămânii trecute, s-a livrat ultima tranșă de alimente ȋn cadrul Programului Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Distribuirea ajutoarelor alimentare s-a realizat pe baza listelor cutii POADȋntocmite de autoritățile administrației publice locale, respectiv primăriile și Consiliul Județean, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, ȋn colaborare cu Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui, Casa Județeană de Pensii Vaslui și Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Vaslui.

Numărul estimativ de beneficiari POAD din județul Vaslui este de 140.123 de persoane, fiecare dintre acestea primind două cutii identice, cu următoarele produse alimentare: făină albă de grâu (1 kg), mălai (2 kg), paste făinoase (1 pungă de 400g), ulei (2 l), zahăr (1 kg), conservă carne de vită (1 cutie), conservă pateu de ficat de porc (1 cutie), orez (1 kg), conservă de paste de  tomate (1 cutie), fasole boabe (1 pungă de 500 g).

Beneficiarii POAD sunt persoanele fără venituri, sau ale căror venituri nete lunare sunt de pȃnă la 450 lei, șomerii în plată, persoanele care primesc ajutor social potrivit Legii 416 / 2001 sau alocații pentru susținerea familiei, persoanele cu handicap grav și accentuat, neinstituționalizate, pensionarii din sistemul de stat sau cei care primesc indemnizație socială pentru pensii lunare mai mici de 400 lei, precum și alte categorii de persoane, printre care veteranii de război și văduvele acestora. (Bogdan RUSU)

 

About Mihai Vasile