Home » Social » Ziua Poliției de Frontieră. Mesajul prefectului Daniel Olteanu

Ziua Poliției de Frontieră. Mesajul prefectului Daniel Olteanu

Ieri, Poliția de Frontieră Română a aniversat 152 ani de existență instituțională.

Semnarea la 24 iulie 1864, de către domnitorul Alexandru Ioan Cuza a decretului prin care se realiza unirea corpurilor grănicerești din Țara Românească și Moldova, a devenit un moment istoric important pentru Poliția de Frontieră, fiind data de recunoaștere a identității instituționale și de asemenea temelia organizării moderne de astăzi, care funcționează la standarde europene.

Pentru a sărbători aceasta zi de o importanță deosebită pentru fiecare polițist de frontieră, la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași a fost organizată o suită de activități: competiții sportive, exerciții demonstrative privinde dresajul câinilor, trageri la tir etc.

Au fost înmânate diplome de merit polițiștilor de frontieră pentru îndeplinirea deosebită a atribuțiilor de serviciu și a misiunilor. În același cadru festiv câștigătorii tuturor competițiilor organizate cu prilejul Zilei de 24 Iulie au fost premiați, primind cupe, medalii și diplome.

Daniel Olteanu, prefectul județului Vaslui, le-a transmis polițiștilor de frontieră următorul mesaj: „Doresc să le adresez tuturor lucrătorilor din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui mesajul meu de felicitare cu prilejul sărbătoririi Zilei Poliției de Frontieră – 24 iulie, alături de cele mai sincere urări de sănătate, putere de muncă și misiuni ȋndeplinite cu succes ȋn asigurarea legalității, ordinii și liniștii la granița de Est a Romȃniei. Vă rog să primiți aprecierile mele pentru profesionalismul și promptitudinea de care dați dovadă ȋn ȋndeplinirea sarcinilor de serviciu, și pentru efortul constant de a oferi cetățenilor un plus de siguranță și de ȋncredere că frontierele statului sunt vegheate, ȋn permanență, cu responsabilitate. Am speranța că vă veți păstra motivația și entuziasmul de a arăta ȋn continuare tuturor partenerilor naționali și internaționali că Poliția de Frontieră Vaslui este o instituție transparentă, credibilă și integră, și vă asigur de tot respectul și sprijinul meu și al Instituției Prefectului pentru realizarea obiectivului dumneavoastră principal – granițe sigure ȋn folosul comunității europene!”. (Daniel MICU)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: