Home » Social » ”Agenție de modeling” la Stadion, acuzată că le dă țeapă bârlădencelor credule, pe care le zăpăcește cu zeci de complimente

”Agenție de modeling” la Stadion, acuzată că le dă țeapă bârlădencelor credule, pe care le zăpăcește cu zeci de complimente

Situație alarmantă la Bârlad, unde zeci de femei acuză că au fost escrocate în ultimele zile de reprezentanții unei firme care, chipurile, se ocupă de selectarea și promovarea de modele pentru reclame. Profitând de naivitatea femeilor care doresc să le apară poza lor sau a copiilor lor în reviste, cei acuzați ar fi reușit să încaseze sume considerabile, aparent legal, folosindu-se de chitanțe și contracte despre care cei țepuiți abia după ce au pățit-o își pun întrebări asupra legalității lor.

De circa două săptămâni, în zona Stadion din Bârlad, niște tineri împart plinte ce fac publicitate unei firme care s-ar ocupa cu ședințe foto și reclame. Dorința de popularitate a mai multor femei le-a împins să dea curs propunerii venite din partea acestora. Pentru început, taxa de înscriere este de 100 de lei, iar dacă intră în joc, li se cer sume care ajung și la 2.500 de lei.

escroci2Vasilica P. este una dintre bârlădencele pățite. Ea le-a povestit reporterilor Est News despre experiența de necrezut trăită în zona centrală a Bârladului, în plină stradă: „M-a abordat pe stradă o femeie care mi-a propus să apar într-o reclamă. Mi-a spus că sunt frumoasă și ar fi păcat să ratez așa o șansă. Chiar am crezut că este de bună-credință. Am achitat 100 de lei pentru care am primit chitanță și promisiunea că a doua zi voi beneficia de o ședință gratuită la coafor urmată de un  shooting foto. A doua zi m-am prezentat la sediul firmei din zona Stadion, dar nici vorbă de ședință la coafor. Când am realizat că încearcă să mă păcălească, am cerut banii înapoi, dar femeia a întors-o spunând că suta de lei reprezintă taxa de înscriere, iar ca să apară reclama trebuie să mai dau 2.500 de lei. Mi-a fost clar, din acel moment, că am fost victima unei înșelătorii ambalate în poleială”.

O altă bârlădeancă, Cristina G. era cât pe ce să fie păcălită. A salvat-o faptul că-și uitase acasă portofelul.

„O doamnă m-a oprit pe stradă și mi-a spșus că arăt bine și dacă aș vrea să apar într-o reclamă, pentru că oferta e foarte bună. Costă doar 100 de lei. Nu i-am putut da banii pentru că nu-i aveam”, povestește femeia.

Asta nu i-a descurajat pe marii promotori de imagine. Dimpotriva, ca niște reprezentanți ”de clasă”, au început să se tocmească exact ca la piață.

„Aflând că nu am bani, au scăzut taxa de la 100 la 50 de lei, apoi de la 50 la 25 de lei. Mi-am dat seama că ceva e cusut cu ață albă și mi-am văzut de drum”, ne-a declarat femeia.

Printre cei care au căzut în plasa escrocilor s-au aflat și părinți, tătici și mămici dornici ca ai lor copii să apară în reviste.

Angela M. a reacționat atunci când mama ei, o femeie mai în vârstă, și-a dat acordul ca nepoțica să-i fie pozată. Bunica fetiței s-a lăsat imediat convinsă ca indivizii care au acostat-o pe stradă să o fotografieze în ideea de a apărea într-o reclamă.

„M-am dus la firma respectivă enervată că mama mea a luat decizia, în numele meu, ca fetița mea să fie pozată pentru nuescroci1 știu ce revistă. Am cerut celor pe care i-am găsit la firmă ca poza să-i fie ștearsă din calculator și să-mi returneze cei 100 de lei. Mi-au spus că nu se poate așa ceva. Atunci am încercat să le fac poze cu telefonul mobil, dar domnii s-au enervat foarte tare și mi-au pretisn să le dau telefonul. Au încercat să mi-l smulgă din mână, să mi-l ia cu forța. Când am început să țip, mi l-au dat înapoi. M-am ales chiar și cu o vânătaie în urma altercației. Am sunat la 112 pentru că mi-am dat seama că reacția lor ascunde în spate ceva murdar. A venit un domn polițist, i-am dat chitanța, i-am explicat ce s-a întâmplat și a rămas să discute cu cei de la așa-zisa firmă de publicitate. M-a pus pe gânduri, însă, vorbele polițistului: <De ce vă agitați atât? Nu ați pierdut decât 100 de lei>”, a povestit, pentru Est News, mama fetiței pozate, bulversată de cele întâmplate.

Cazul a ajuns în vizorul Poliției Bârlad. Agent principal Loredana David, de la Biroul mass-media din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Vaslui, ne-a declarat: ”Au fost depuse plângeri la Poliția Bârlad, după care dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecatoria Bârlad, cu propunerea deschiderii unui dosar de cercetare penala sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Urmeaza ca propcurorii sa analizeze declaratiile, iar dacă se întrunesc elementele constitutive ale infractiunii de înselaciune, să dispună declanșarea cercetarilor in acest caz”.

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: