Home » National » Intruziune majora in viata privata: Fiscul vrea sa primeasca fara mandat judecatoresc toate datele celor care cumpara cu cardul

Intruziune majora in viata privata: Fiscul vrea sa primeasca fara mandat judecatoresc toate datele celor care cumpara cu cardul

Fiscul vrea sa primeasca, fara un mandat judecatoresc, ‘toate detaliile disponibile cu privire la identitatea detinatorului cardului’, ori de cate ori se efectueaza plati electronice cu cardul bancar prin intermediul POS-urilor, se arata intr-un proiect de act normativ pus in dezbatere publica de Ministerul de Finante. In plus, Fiscul vrea sa primeasca date precum: ID-ul comerciantului, numarul si valoarea bonului fiscal, precum si data, ora si minutul emiterii bonului fiscal. “In cazul platilor electronice, efectuate cu cardul bancar prin intermediul POS-ului, entitatea care gestioneaza certificarea/autorizarea tranzactiei, va comunica Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, simultan cu transmiterea tranzactiei catre institutia acceptanta si urmatoarele date:
a) ID terminal;
b) ID comerciant;
c) numarul bonului fiscal;
d) valoarea bonului fiscal;
e) data, ora si minutul emiterii bonului fiscal;
f) institutia acceptanta;
g) numarul cardului utilizat pentru efectuarea platii;
h) cod autorizare plata;
i) toate detaliile disponibile cu privire la identitatea detinatorului cardului”.

Aceasta prevedere apare intr-una din Anexele unui proiect de Hotararepentru modificarea si completarea Normelor metodologice pentru aplicarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 28/1999 privind obligatia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 479/2003, document scos in dezbatere publica pe site-ul Ministerului de Finante in data de 12 iulie 2016.

HotNews.ro a solicitat Ministerului de Finante si ANAF explicatii in legatura cu aceste prevederi care ar reprezenta o intruziune majora in viata privata, in conditiile in care astfel de date sunt obtinute de procurori numai dupa emiterea unui mandat judecatoresc. Vom reveni cu detalii imediat ce le vom primi.

Sursa: hotnews.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Doi copii din Hunedoara au dus un câine pe bloc și l-au aruncat. A fost deschis dosar de cercetare penală

Doi copii din orașul Vulcan, județul Hunedoara, au dus ...

Incidente violente la Londra. Revoltă mondială fără precedent declanşată de moartea lui George Floyd

Din Sydney şi până la Paris sau Londra, mii ...

Oamenii cărați cu pături, mucegai și mizerie în saloane, la Spitalul din Târgoviște. Manager: „Pozele sunt vechi”

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a publicat azi pe Facebook ...