Home » Administratie » Prefectura Vaslui reinstituie obiceiul întâlnirilor cetățenești la sate

Prefectura Vaslui reinstituie obiceiul întâlnirilor cetățenești la sate

Prefectul județului Vaslui, Daniel Olteanu, va organiza, începând cu luna septembrie, întâlniri civice în toate comunele județului, la care să participe primarul, viceprimarul, preoții, profesorii, polițiștii. Prefectul a spus că este vorba despre întâlniri restrânse, care au ca scop conștientizarea factorilor de decizie locali cu privire la necesitatea implicării lor active în viața socială, în vederea reducerii infracționalității.

”Vor fi întâlniri cu cei mai reprezentativi oameni din comune, care au un cuvânt de spus în comunitățile lor și se bucură de respectul cetățenilor. Este vorba despre primari, preoți, cadre didactice, polițiști, care se pot implica mai mult pentru prevenirea unor fapte reprobabile sau pentru rezolvarea problemelor care apar în societate. Nu vreau să ne întâlnim doar de dragul de a ne întâlni. Vrem ca aceste întâniri să aibă rezultate concrete”, a declarat prefectul județului Vaslui, Daniel Olteanu.

Prefectul a precizat că vor fi dezbătute probleme legate de protecția socială, de siguranța publică sau de respectarea drepturilor copiilor. În ultimul timp, prefectul s-a arătat îngrijorat de nivelul crescut al infracționalității în mediul rural și a declarat că trebuie luate măsuri în acest sens. (Razvan CĂLIN)

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: