Home » Administratie » Fără excremente de câine pe străzile Vasluiului!

Fără excremente de câine pe străzile Vasluiului!

Municipalitatea oferă gratuit pungi și mănuși de unică folosință proprietarilor de câini pentru strânge mizeria făcută de patrupede.

Edilii din Vaslui, prin societatea Goscom, au achiziționat pungi și mănuși de unică folosință, pe care le distribuie în mod gratuit în anumite puncte din oraș, astfel încât vasluienii care ies cu câinii la plimbare să poată face curățenie după animalele de companie.

Primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, a declarat că, în discuțiile pe care le are cu cetățenii, primește foarte multe reclamații de la vasluienii nemulțumiți din cauza celor care au animale de companie, dar nu curăță mizeria făcută de acestea.

”Mereu se plâng oamenii că trebuie să strângă după cei care ies cu câinii la plimbare. Prin parcuri, sau în spațiile din jurul blocurilor, sunt mereu mereu scoși câini la plimbare. De aceea, am luat mănuși și punguțe, iar atunci oamenii vor fi obligați să strângă după câini. SC Goscom a amplasat în anumite puncte mai circulate din oraș tonomate de la care pot lua aceste materiale. O să le mai rupă unii sau poate o parte vor fi sustrase, dar noi mizăm pe spiritul civic al cetățenilor. Pentru toate există un început”, a declarat Vasile Pavăl.

Edilul a mai spus că este sigur că în câțiva ani oamenii vor fi mai responsabili și vor proceda ca în statele civilizate, acolo unde proprietarii de câini au un simț civic mult mai dezvoltat și strâng după animalele de companie.

 

About Razvan Calin