Home » Administratie » Șefii de la Protecția consumatorului Vaslui, luați pe sus de prefectul Olteanu: ”Mai lăsați magazinele sătești și treceți să controlați marile centre!”

Șefii de la Protecția consumatorului Vaslui, luați pe sus de prefectul Olteanu: ”Mai lăsați magazinele sătești și treceți să controlați marile centre!”

de Bogdan RUSU

În timp ce multe depozitele de fructe și legume prosperă ilegal, prin tranzacționarea unor cantități uriașe de produse de proveniență dubioasă, Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorului (OJPC) îi îndoaie cu inspecțiile pe proprietarii de mici magazine sătești, care abia reușesc să supraviețuiască.

Cu toate acestea, comisarul șef adjunct Constantin Vasilache, șeful OJPC Vaslui se laudă cu mari realizări. Potrivit ultimei dări de seamă în fața prefectului, OJPC a efectuat luna trecută 19 controale doar pe segmentul legume/fructe, din care majoritatea în mediul rural. De asemenea, Vasilache nu a putut preciza concret ce controale sau câte inspecții a făcut OJPC-ul în depozite, piețe și în marile magazine din județ

Credeți că în magazinele sătești se întâlnesc marile probleme? Ce spuneți de depozitele en-gros și de marile piețe? Mă gândesc că acolo ar trebui făcute controale, căci în magazinele sătești care au cinci pâini și trei kilograme de mere la vânzare…  Cred că atenția dumneavoastră ar trebui să fie îndreptată spre marile centre comerciale și depozitele en-gros”, i-a sugerat prefectul Daniel Olteanu directorului OJPC Vaslui.

Prefectul de Vaslui s-a arătat de-a dreptul uimit de numărul uriaș de acțiuni de control făcute în  2015 de salariații  OJPC Vaslui. Este vorba de 2.258 de acțiuni de control, care culmea… au fost realizate de 5 salariați.

Potrivit comisarului șef Vasilache, fiecare din cei 5 inspectori a avut o medie de 50 de controale pe lună. Asta înseamnă că a fost vorba de două contoale pe zi/fiecare persoană. Wow!

About Mihai Vasile

2 comments

  1. Bravo domn’ Prefect. Ca ne-am saturat sa treaca mustaciosul dupa spaga.

  2. Platiti degeaba .Au curaj doar la magazinul de tara .In marile magazine e jale dar nu curajul .Cand treceti si pe la LIDL ,PENY,AQUAVAS ,E-ON??