Home » Social » Un vasluian cinstit!

Un vasluian cinstit!

de Răzvan CĂLIN

Când o țară întreagă se cutremură de grozăviile de care sunt în stare unii dintre locuitorii acestui județ, iată că mai sunt și oameni care pot fi dați drept exemplu (pozitiv). Este și cazul lui Dorel Petrilă, în vârstă de 44 de ani, din comuna Pungești, care a fost protagonistul unei întâmplări ce i-a uimit până și pe oamenii legi.

În cursul zilei de joi, 28 iulie, omul se afla împreună cu soția lui în municipiul Vaslui.

”Domnul Petrilă a afirmat că în timp ce se afla în centrul orașului, a observat că dintr-un autovehicul a căzut un portofel. A încercat să anunțe conducătorul auto, însă acesta se îndepărtase de zona respectivă”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, de la Biroul Mass Media al IPJ Vaslui.

În timp ce mulți alții poate ar fi ”devalizat” portmoneul, după care l-ar fi aruncat în prima pubelă, Petrilă s-a grăbit, însă, să ajungă la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui. Aici, le-a povestit polițiștilor totul și le-a înmânat respectivul portofel, în care se aflau mai multe acte, carduri bancare și suma de 346 de lei.

Pe baza documentelor găsite, polițiștii au stabilit faptul că bunurile aparțin unui bărbat din comuna Miclești. Acesta a fost invitat la sediul IPJ Vaslui, unde i-au fost predate documentele și banii.

”De remarcat și apreciat este atitudinea familiei Petrilă care a avut ca rezultat recuperarea în scurt timp, de către proprietar, a bunurilor pierdute.  Polițiștii le-au transmis mulțumiri pentru gestul lor și pentru simțul civic de care au dat dovadă, considerând că aceștia merită din plin aprecierile noastre, fiind un exemplu demn de urmat de către toți cetățenii”, se arată într-un comunicat al IPJ Vaslui.

About Razvan Calin