Home » Social » Ajutoare nerambursabile pentru aproape 500 de membri CARP Bârlad, de la Ministerul Muncii. Conditiile de acordare a ajutoarelor banesti!

Ajutoare nerambursabile pentru aproape 500 de membri CARP Bârlad, de la Ministerul Muncii. Conditiile de acordare a ajutoarelor banesti!

Începând de astăzi până pe 11 noiembrie, la Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Bârlad și la sucursalele sale din mediul rural vor fi distribuite ajutoare nerambursabile finanțate de Ministerului Muncii Familiei și Protecției Sociale (MMFPS).

Prin intermediul Federației Naționale a Pensionarilor din România, la care este afiliată și CARP, 480 de membri ai asociației (240 din Bârlad și 240 din mediul rural) vor primi câte 25 lei, ajutor nerambursabil acordat cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Am început distribuirea ajutoarelor bănești primite de la MMFPS. Beneficiarii vor trebui să se prezinte la sediu cu cartea de identitate, carnetul de membru și cuponul de pensie. Există însă și niște condiții ce trebuie îndeplinite, respectiv să aibă peste 65 de ani la data de 1 octombrie, venitul sub 900 de lei, o vechime de minimum trei ani în asociație, să fie la zi cu datoriile, să aibă un fond cotizant de minimum 200 de lei, iar valoarea cumulată a tuturor ajutoarelor bănești nerambursabile primite să nu depășească 50% din valoarea fondului cotizant. De asemenea, nu trebuie să fi beneficiat de nici un astfel de ajutor în ultimii trei ani. În cazul membrilor nedeplasabili, cei 25 de lei vor ajunge la domiciliul acestora printr-o echipă a CARP, doar la solicitarea titularului”, a declarat Nicolaie Mihai, președintele CARP Bârlad.

Înainte de primirea acestor ajutoare nerambursabile din partea MMFPS, un grup de pensionari membri ai CARP Bârlad, s-au întâlnit joi, 29 septembrie, la Palatul Parlamentului, cu reprezentanți ai Ministerului Muncii, dar și ai altor instituții importante ale statului. Conducerea CARP Bârlad a inițiat organizarea unei dezbateri cu tema „Statutul pensionarului în societate”, dezbatere care a avut loc la Camera Drepturilor Omului. Alături de delegația formată din 68 de pensionari membri ai CARP a fost prezent si deputatul Adrian Solomon, președintele Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială din cadrul Camerei Deputaților. Cei 68 de pensionari au fost invitati sa viziteze impunătoarea clădire a Parlamentului României. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: