Home » Justitie » Patru victime în urma accidentelor de circulație

Patru victime în urma accidentelor de circulație

Neacordarea de prioritate și neasigurarea la schimbarea direcției de mers au fost cauzele a două accidente de circulație petrecute în acestă săptămână pe raza județului Vaslui. Urmare a acestor accidente patru persoane au suferit vătămări corporale.

Alexandru S., de 29 de ani din municipiul Onești conducea autoutilitara pe D.J. 248 din direcția Iași către Vaslui, când a intrat în coliziune frontală cu un autoturism, condus din sens opus, de către D. Niculaie, de 40 de ani, din orașul Negrești. Tânărul nu a acordat de trecere la intersecția D. N 15, iar în urma impactului a rezultat vătămarea corporală a pasagerilor din autoturism. Victimele, o femeie de 41 de ani și fiul acesteia, de 15 ani, ambii domiciliați în orașul Negrești, au fost transportate la Spitalul Județean Vaslui. Femeia a fost diagnosticată cu ”fractură claviculă”, iar minorul cu ”politraumatism prin accident rutier”. Cei doi conducători auto au fost testați cu aparatul alcooltest rezultatele fiind negative.

În aceeași zi a mai avut loc un accident soldat cu vătămarea corporală gravă a două persoane. În timp ce Andrei G., de 38 de ani, din municipiul Bârlad, conducea autoturismul pe D.E 581 din direcția Crasna spre Bârlad, la un moment dat, a intrat în coliziune cu un vehicul cu tracțiune animala. Conducătorul căruței, un tânăr, de 19 ani, din comuna Albești, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de întoarcere, respectiv de pe sensul de mers Crasna – Bârlad pe sensul de mers Bârlad- Crasna. Din accident a rezultat vătămarea corporală a căruțașului și a unui alt bărbat, în vârstă de 53 de ani, din comuna Albești, pasager în vehiculul cu tracțiune animală. Victimele au fost transportate la Spitalul Județean Vaslui unde căruțașul a fost diagnosticat cu „multiple fracturi mandibulă” fiind transferat la o unitate medicală din municipiul Iași, iar bărbatul de 53 de ani, a fost diagnosticat cu „fractură coloană cervicală”. Conducătorul auto a fost testat alcoolscopic rezultatul fiind negativ.

În cele două cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, continuând cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii accidentelor de circulație.

Pentru evitarea implicării în accidente rutiere grave, conducătorii auto sunt sfătuiți să circule cu prudență sporită, să ruleze cu viteză adaptată condițiilor de drum, să se angajeze în efectuarea depășirilor și a celorlalte manevre în trafic doar după o atentă asigurare, să nu conducă după ce au consumat băuturi alcoolice și să își cupleze centurile de siguranță. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: