Home » Sport » Atletic Club Bârlad, campioana Interligii Naționale de Fotbal cu grupa 2007

Atletic Club Bârlad, campioana Interligii Naționale de Fotbal cu grupa 2007

În weekendul trecut la Vaslui a avut loc prima etapă din Interliga Națională de Fotbal, inaugurată anul trecut și care a devenit competiție de sine stătătoare. Nu mai este proiect pilot ci a fost introdusă în calendarul oficial al Federației Române de Fotbal. La această primă etapă, organizată de Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, au participat peste 100 de copii. Aceștia provin de la cluburile LPS Vaslui, Real Junior Vaslui, Atletic Bârlad și Sport Club Viitorul Bârlad (o echipă formată din copii de la cluburile Viitorul Bârlad și Sport Club Bârlad). Anul acesta a fost primul an în care a fost introdusă categoria de vârstă 2010, unde copiii joacă 3 – 3 la porți mici în patru reprize a câte zece minute. Că și anul trecut competiția e organizată din două în două săptămâni.

victor cozma1Atletic Club Bârlad a câștigat competiția adresată copiilor născuti în 2007, după ce a trecut de LPS Vaslui cu 4 – 1, a învins Sport Club Viitorul Bârlad cu 8 – 0 și a reușit un alt succes cu Real Junior Vaslui, scor 5 – 1. Clubul bârlădean a reușit prestații bune și la celelalte grupe de vârstă.

„La 2008, unde atât LPS Vaslui cât și Real Junior Vaslui sunt două competitoare foarte bune, am văzut un progres foarte mare al copiilor. Am pierdut 2 – 3 cu LPS Vaslui și cu 3 – 6 cu Real Junior 1, dar am câștigat cu Real Junior 2 cu 8 – 0. Iar copiii de la grupele noastre 2009 și 2010, înființate de puțin timp, s-au comportat foarte bine pentru prima lor participare la o competiție. La 2009 am reușit o victorie și am suferit două înfrângeri. Copiii născuți în 2010 au reușit două victorii și au fost învinși o dată. Felicit LPS Vaslui pentru că organizarea a fost ireproșabilă”, ne-a declarat Victor Cozma, vicepreședintele clubului bârlădean. Următoarea etapă a Interligii va fi peste două săptămâni la Piatra Neamț, iar pe 30 octombrie competiția va fi organizată de Atletic Club Bârlad.

Pe juniori îi așteaptă echipă mare a clubului

Clubul bârlădean s-a înscris în premieră anul acesta în Liga a IV-a și se descurcă destul de bine. Are șapte puncte după primele cinci etape, cu două victorii, o remiză și două înfrângeri. Astfel, pentru juniorii de la Atletic Club Bârlad pot face pasul către o nouă provocare, competițiile de seniori: „Am apărut peste noapte în Liga a IV-a, ne-am hotărât chiar în ultimul moment. Sperăm să ne întărim din iarnă și să avem rezultate mai bune și cu echipa mare. În același timp sperăm să promovăm la această echipă de seniori copii, la Perieni a debutat un copil de 15 ani și a jucat chiar foarte bine. Sperăm de la an la an să promovăm copii pe care îi creștem la club și care să facă pasul spre fotbalul mare. De la an la an copiilor li se dau competiții, jocuri și distracție. Obiectivul nostru este să îi aducem la teren nu doar pentru ca să îi muncim, ci și pentru că să se distreze. Sperăm să continuăm pe făgașul acesta, copiii să crească de la competiție la competiție, de la joc la joc. Este îmbucurător ca au parte de multe partide. Cel mai bun antrenament știm foarte bine că este jocul, altfel degeaba îi antrenăm toată săptămâna. Sperăm ca în timp să ne dezvoltăm, să dovedim că vrem să facem ceva pentru sportul și fotbalul bârlădean”, a mai spus Cozma pentru Est News. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: