Home » Justitie » Cu pașaportul falsificat la controlul de frontieră

Cu pașaportul falsificat la controlul de frontieră

Cetățeanul moldovean Mihail T., în vârstă de 40 de ani, a fost prins luni în timp ce încerca să intre în țară cu un pașaport românesc falsificat ascuns pe corp. Bărbatul era pasager într-un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Republica Moldova.

Echipa comuna de control de la Vama Albița, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport și persoanei, pentru valorificarea unor informații. A descoperit ascuns și nedeclarat un pașaport cu însemnele autorităților române, pe numele său, valabil pentru perioada 27.05.2009 – 27.05.2019.

Cu ocazia unor verificări suplimentare polițiștii au constatat ca documentul nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fila informatizată fiind falsificată prin ștergerea chimică a datelor de identificare inițiale și retipărire cu datele și fotografia lui Mihail T. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în anul 2012, aflându – se în Italia, a procurat documentul în cauză de la un conațional, în schimbul sumei de 700 euro. Acesta a mai declarat că intenționa să folosească documentul doar pe teritoriul Italiei. Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de instigare la fals material în înscrisuri oficiale. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: